Місто

В Житомирі офіційно перевірили масло в дитсадках, яке знову виявилось спредом

26 December 2013, 13:49

В Житомирі депутати знову взяли на дослідження зразки солодковершкового масла, яким годують дітей в міських дитсадках.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат Житомирської облради, член Житомирського міськвиконкому Сергій Сухомлин.

«На останньому виконкомі обіцяв уже правильно та відповідно закону відібрати зразки масла в дитсадках. Відібрали та задокументували. По закону, так по закону. Сподівався, що страх переможе жадібність. Дітей годують «маслом» з 75% рослинних жирів. А тепер нехай влада пiариться», - написав Сергій Сухомлин на своїй сторінці в соціальній мережі та виклав результати досліджень.

Результати проведених досліджень в випробувальній лабораторії харчової та промислової продукції ДП «Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» підтвердили невідповідність відібраних зразків нормативним документам. Зокрема, в зразках масла, відібраних у одному з дитсадків Житомира 24 грудня, був виявлений вміст рослинних жирів, що не допускається вимогами відповідного ДСТУ.

У протоколі періодичних випробувань лабораторії від 26 грудня вказано, що зразки масла солодковершкового були відібрані у НВК №38 у присутності заступника міського голови Наталії Леонченко та спеціалістів управління освіти.

Крім того, за висновками лабораторії ТОВ «Галіївський маслозавод», відібрані зразки відповідають спреду з масовою часткою молочного жиру – 25% та немолочного жиру – 75%.

Нагадаємо, в листопаді депутат Житомирської міськради Наталія Боровська відібрала зразки масла у дитсадку та з’ясувала, що дітей годують спредом. 2 грудня заступник міського голови Наталія Леонченко спростувала цю інформацію і запевнила, що дітей годують безпечними продуктами.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2013 року управління освіти Житомирської міськради заключило договір з ПАТ «Продцентр» на поставку масла по ціні спреду – по 34,19 грн./кг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі