Місто

У житомирській поліклініці почали вести електронний реєстр пацієнтів

4 February 2014, 17:24

Стоси журналів, карток і талонів вже скоро залишиться у минулому. Аби не витрачати купу часу на безглузду писанину, у Житомирській поліклініці № 2 взялися впроваджувати електронний реєстр пацієнтів. Зараз тут є інформація про 80 тисяч людей.

2 місяці пішло на розробку програми, ще майже стільки ж часу вносили дані про пацієнтів у базу. Лікарі хваляться: із бюджету не витратили ні копійки – усе оплатили благодійники.

Зараз програму використовують тільки для запису пацієнтів на прийом, втім, у планах замінити традиційні картки пацієнтів на електронні. Замість того, щоб знайомитися з історією хвороби пацієнта, гортаючи товсту карту, медик введе його прізвище в комп'ютер - і все дізнається.

Переносити історії хвороб у комп’ютер будуть поступово і лише у тому випадку, якщо пацієнт дасть письмову згоду на збір персональних даних, до яких входить і номер паспорта. Лікарі переконують: витік інформації неможливий, а доступ до бази обмежений. У кожного медика свій електронний ключ і він особисто відповідає за інформацію про пацієнта.

Пацієнтів, які не захочуть вносити свої дані у базу, будуть обслуговувати, як і раніше. А вже в березні обіцяють презентувати нову послугу: записатися на прийом до лікаря можна буде самостійно, зайшовши на сайт в Інтернеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі