Влада

Поїздка житомирського автомайдану до губернатора Рижука: прихована зйомка, повне село міліції, пожвавлення ДАІ

8 February 2014, 22:44

 8 лютого житомирські автомайданівці вирішили з'їздити у село Кам'янка, в гості до губернатора Сергія Рижука – подивитися, як розчистили дорогу, та передати подарунок. Але їм довелося трохи затриматися у місці збору, біля майдану Соборного: люди викликали міліцію, бо помітили, що за ними стежать і знімають на камеру.

Правоохоронці приїхали оперативно. Втім, перемовини невідомих зі слідчим через приспущене вікно закінчилися нічим. І тільки на прохання інспектора ДАІ молодик таки вийшов з авто. Виявилося, що він – співробітник карного розшуку, якого, буцімто, зацікавив несанкціонований мітинг у центрі міста. Міліціонери склали протокол і чотири машини автомайдану рушили до села у Житомирському районі.

На під'їзді до садиби Сергія Рижука на автомайданівців чекав сюрприз – автобус, наповнений людьми в формі. Втім, співробітники міліції не заважали машинам припаркуватися прямісінько біля воріт губернатора. Вдома його не було, тому подарунок довелося повісити на ворота.

«Ми чули, що він обіцяв загризти тих, хто приїде до нього сюди. Гризуть зазвичай собаки, тому ми принесли нашому губернатору собачий намордник. Якщо він думає, що є представником так званого «карального органу - держави», хочемо йому нагадати, що є в Україні люди, які можуть вгамувати його апетити», - розказав про ціль поїздки Іван Фурлет.

Залишивши подарунок, автомайданівці пішли спілкуватися із сусідами високопосадовця. Люди виявилися більш гостинними і не ховали свої обійстя за височенним парканом. Але сказали, що автобус з міліцією тут бачать вперше.

Виявилося, що за дивним збігом обставин саме 8 лютого в околицях Кам'янки проводили профілактику злочинності. Для цього навіть приїхали два підполковника – начальник Житомирського райвідділу УМВС України в Житомирській області Ігор Жміда та його заступник Олександр Мельник і цілий автобус міліціонерів.

Активісти одразу ж вирішили допомогти правоохоронцям і заявили про правопорушення – номери міліцейського автобуса сильно задрипані брудом. Втім, Олександр Мельник усіляко переконував учасників житомирського автомайдану, що вини водія міліцейського автобуса у цьому немає, бо скрізь болото.

Наостанок автомайданівці традиційно заспівали гімн. А по дорозі додому зустріли все той же зелений автобус з міліціянтами, водій якого хутко скочив у кабіну і поїхав назад у Кам'янку.

Одну з учасниць автомайдану – житомирянку Людмилу Ніколаєнко по дорозі додому зупинили співробітники ДАІ і повідомили, що пошкодження на капоті її машини можуть свідчити про те, що вона збила людину. Жінка пояснила, що пошкодження виникли давно внаслідок раптового відкриття капоту під час руху. Людмила записала розмову на відео, бо пов’язує зупинку з тим, що їздила з автомайданом у село Кам’янка до садиби губернатора Сергія Рижука.

Пізніше стало відомо, що ще до одного учасника автомайдану співробітники ДАІ приїхали додому – обдивлялися автомобіль, який стояв у дворі, заявляючи, що таке авто нібито збило людину на пішохідному переході. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі