Влада

Уряд вирішив скоротити на 10% чисельності органів державної виконавчої влади, - Яценюк

27 March 2014, 12:27

 Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк анонсує звільнення 24 тисяч чиновників, скорочення видатків на органи влади та припинення фінансування з бюджету дач, як то у Конча-Заспі і Пуща-Водиці.

Про це він заявив у Верховній Раді, представляючи пропозиції Кабінету міністрів щодо порятунку країни від дефолту.

"Ми скорочуємо капітальні видатки. Протягом останніх 3 років вони йшли на будівництво органів прокуратури, приміщень органів міліції і правоохоронної системи. Нам таких капітальних видатків не потрібно і нам їх немає за що фінансувати", - сказав прем’єр.

"Тому іде суттєве скорочення тих коштів, які спрямовувалися на ремонти органів державної влади, які не мали відношення жодного до зростання економіки", - заявив Яценюк.  

Він повідомив, що уряд прийняв рішення про скорочення на 10% всієї чисельності органів державної виконавчої влади.

"Ми з 249 тисяч скорочуємо близько 24 тисяч чиновників. Це перший етап", - сказав Яценюк.

Крім того, він вважає, що при проведенні конституційної реформи потрібно передбачити "ліквідацію обласних державних адміністрацій, створення виконавчих комітетів, позбавлення центральної влади функцій, які не притаманні їй і передачу цих функцій на місця".  

"Ми ще скоротимо центральні органи виконавчої влади на кількість до 20%. Але нам треба невідкладно провести конституційну реформу і передати людям те, що їм належить – а це влада на місцях і повноваження на місцях", - заявив Яценюк.  

"Ми порізали витрати на Адміністрацію президента, уряд, Верховну Раду, на органи державного управління. Ми продаємо 50% всього автомобільного парку, який належить органам державної влади", - зазначив він.

"Ми оголошуємо про приватизацію всіх об’єктів державної власності, які знаходяться в так званому Державному управлінні справами, – дачі, заводи й інша нерухомість, яка не потрібна державі, має бути продана. І ми не повинні фінансувати з кишень платників податків утримання колишніх чиновників", - заявив також Яценюк.  

Саме тому, за його словами, "в цьому році завершується раз і назавжди фінансування резервацій на кшталт Конча-Заспа і Пуща-Водиця".

"Платники податків більше не будуть утримувати ці резервації. Ми знімаємо всі кошти – і звертаємося з тим, що той, хто там проживає: будь ласка, за власні кошти утримуйте охорону, платіть за житлово-комунальні послуги і викупіть земельні ділянки під цими об’єктами за ринковою ціною", - сказав прем’єр.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі