Влада

Новообраний голова Житомирської облради Віталій Француз звернувся до мешканців області

5 February 2008, 11:58

Хочу довести до вашого відома, що 1 лютого мене було обрано головою Житомирської обласної ради. Не дивлячись на це, 3 лютого по Обласному радіо та телебаченню було озвучено звернення колишньої голови обласної ради Ірини Синявської, в якому вона грубо і образливо назвала більшість депутатів бандитами.

Ця заява є не тільки образливою для депутатів обласної ради, які протягом останнього року протистояли масовому розбазарюванню майна та природних ресурсів Житомирської області, але й далекою від суті подій, які відбуваються. Поясню. За результатами волевиявлення в березні 2006 року було обрано 95 депутатів обласної ради, з яких 51 мандат належав Блоку Юлії Тимошенко та “Нашій Україні”, які відповідно складали більшість. Використавши членство в “Народному союзі Наша Україна” Ірина Синявська здобула мандат і стала головою обласної ради. В квітні 2007 року помаранчеві” фракції підписали угоду про спільні дії з метою недопущення деребану багатств області. Саме тоді Ірина Синявська вийшла з партії та почала розкол фракції “Наша Україна”. Нею була незаконно створена фракція “ХДС” з п'яти колишніх “нашоукраїнців”.

14 липня 2007 року партконференція блоку “Наша Україна” застосувала до цих депутатів, включаючи Ірину Синявську, імперативний мандат, тобто відкликала та припинила їх повноваження.

2 червня 2007 року з'їзд Блоку Юлії Тимошенко за тією ж процедурою відкликав 9 депутатів обласної ради. Рішенням Корольовського районного суду від 12 червня 2007 року були визнані повноваження 9 наступних за списком депутатів.

До кінця 2007 року на всіх сесіях, засіданнях постійних комісій брали участь 9 осіб, які вже не мали депутатських мандатів.

Не дивлячись на спроби наших фракцій довести незаконність таких дій, керівництво обласної ради продовжувало використовувати голоси цих осіб для своїх злочинних дій.

З 24 травня 2007 року тисячі гектарів землі, на яких знаходяться родовища коаліна, граніту та інших корисних копалин, без належного оформлення роздавались як правило тим, хто підтримував пані Синявську. Сотні квадратних кілометрів, саме кілометрів, віддавались для розвідок родовищ приватним структурам, включаючи родовища дорогоцінних та напівдорогоцінних самоцвітів у Володарсько-Волинському районі.

Нещодавно стало відомо, що приміщення колишнього ресторану “Смоленськ”, яке знаходиться в обласній комунальній власності в центрі Житомира, було продане за 1 мільйон доларів, що у вісім-дев'ять разів менше за його ринкову вартість.

Цікаво, що такий “подарунок” відбувся після листа Ірини Синявської голові Фонду держмайна, в якому вона просила не наполягати на відстоюванні справедливої ціни за такий об'єкт. Мільйони доларів, які недоотримала громада це і є “турбота” про громаду, про яку пані Синявська любила говорити з екранів.

То хто ж тоді бандити? Чи не ті люди, які разом із Іриною Синявською приймали такі злочинні рішення. Як говорять “На злодії і шапка горить”.

Після оголошення судових рішень державними виконавцями Міністерства юстиції України фракції БЮТ і “Наша Україна” отримали нарешті ту кількість мандатів, яку довірили їм виборці, тому 1 лютого більшістю депутатів було обрано нове керівництво обласної ради, що поклало край численним зловживанням, які ще доведеться розслідувати правоохоронним органам.

Наші фракції беруть на себе зобов'язання відновити законність діяльності обласної ради. Земля та майно будуть продаватись виключно через аукціони з найбільшою користю для громади. Це єдиний шлях, якого ми будемо дотримуватись у своїй роботі. 

Голова обласної ради Віталій Йосипович Француз

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі