Влада

«Цьому дала, тому не дала». До бюджету розвитку Житомира у депутатів багато питань

31 March 2014, 19:31

 За шість годин поки тривало пленарне засідання 35-ї сесії Житомирської міської ради депутати кілька разів ходили на перерву, встигли розглянути лише два питання порядку денного і почали голосувати за розподіл бюджету розвитку.

Депутат Валерій Онопрієнко заявив, що сумнівається у доцільності деяких витрат, бо йому не вистачає конкретики.

«Наприклад, питання стосовно управління житлового господарства – придбання малої снігоприбиральної техніки на 110 тисяч. Яка техніка і в якій кількості? Ми також не знаємо, яка марка цієї техніки. Такі пункти без конкретики є недоцільними, тому вважаю, що прийняття більшої частини бюджету не є прозорим або цифри бюджету не є прозорими», - повідомив депутат.

Щоб подібних сумнівів не виникало ані в їхніх колег ані в представників громади, депутати вирішили голосувати окремо по кожному пункту.

«Скільки б ми сто раз не обговорювали на комісії, вони скажуть, що ми не чули, ми не бачили, ми не знаєм і не розумієм, як це відбувається. Тому я пропоную наступне: Сергій Петрович читає, а ми по кожному питанню голосуєм. Може, це буде довше, але сьогодні ми підемо вперед і приймем бюджет», - заявив з трибуни депутат Олександр Радько.

Почали з потреб управління житлового господарства. Зокрема, виділили гроші на капремонт асфальтового покриття на прибудинкових територіях та на капітальний ремонт житлового фонду при умові створення ОСББ. На запропонований у проекті бюджету розвитку капремонт приміщень опорних пунктів міліції вирішили півмільйона не давати і перейшли до розгляду потреб управління комунального господарства. З 12 мільйонів гривень, які планували надати цьому управлінню, 739 тисяч гривень виділили на капремонт мереж зовнішнього освітлення міста, 1млн. 636 гривень на будівництво кладовища, трохи поповнили статутний капітал КП «Зеленбуд». Крім того, 3,8 млн. грн. отримало КП «Житомирводоканал» - на часткове погашення боргу за електроенергію.

На придбання комунальним підприємством «Експлуатація штучних споруд» вантажопасажирської «Газелі», яку виробляють в Росії, депутати грошей давати не захотіли, щоб не спонсорувати автопром «окупантів-агресорів».

Безрезультатно проголосувавши ще по кількох пунктах, депутати знову пішли на перерву, після якої вирішили повернуться до розгляду бюджету розвитку через три дні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі