Суспільство

В Житомирської області керівник ЦРЛ хоче закрити лікарню у селищі, бо їй так вигідніше, - голова райради

4 April 2014, 18:16

Користувачі соціальної мережі Facebook нарікають, що в смт Миропіль Романівського району Житомирської області закривають дільничну лікарню, послуг якої потребують тисячі людей.

Про це в соцмережі написала Надія Фалібога.

«В смт Миропіль Романівського району закривають дільничну лікарню. Незважаючи на рішення районної ради, головлікар Романівської районної лікарні Сич Наталія Омелянівна приїхала в Миропільську дільничну лікарню і пригрозила лікарям прокуратурою за те, що ті продовжують класти хворих у стаціонар і надають їм кваліфіковану допомогу. Дільнична лікарня обслуговує не тільки смт Миропіль з населенням більше 5 тисяч, але і шість окружних сіл. Миропільчани вкрай обурені таким ставленням головлікаря», - написала Надія Фалібога у Facebook 4 квітня.

У Романівській районній раді Житомир.info пояснили: проблему створила головний лікар Романівської центральної районної лікарні, бо їй не вигідно, аби у Мирополі лікували людей.

«Проблема надумана головним лікарем Романівської центральної районної лікарні. Справа в тому, що Миропільської дільничної лікарні як такої немає ще з минулого року. Однак, щоб надавати людям необхідну медичну допомогу, районна рада прийняла рішення про функціонування у селищі, на базі приміщення колишньої дільничної лікарні, 20 стаціонарних ліжок терапевтичного відділення Романівської ЦРЛ. Головному лікарю це видалось не вигідним, адже зумовило додаткові затрати. Зрозуміло, що це потягнуло додаткові робочі місця: три медсестри та три санітарки. Наразі фінансування додаткових посад та інших витрат, пов’язаних з функціонуванням ліжко-місць у Мирополі, здійснюється за рахунок коштів районного бюджету, призначених на утримання ЦРЛ, із залученням субвенцій Миропільської селищної та рад навколишніх сіл», - пояснив голова Романівської районної ради Микола Григоришин.

За його словами, головний лікар всіляко намагається припинити функціонування стаціонару у Мирополі.

«Виник конфлікт з головним лікарем Романівської центральної районної лікарні, яка вважає, що через те, що вона – заслужений лікар, депутат обласної ради, на неї немає управи. Нещодавно вона вже вдруге за недовгий період без рішення райради перевела 5-6 людей до Романова. Три дні тому там було 7 хворих: вона розпорядилася забрати їх у райцентр, а там стаціонар закрити. Хоча я давав розпорядження не перевозити людей і зобов’язав забезпечити продовження лікування хворих у Мирополі на базі дільничної лікарні», - розповів голова райради.

Він також наголосив на важливості роботи стаціонару у Мирополі, адже селище віддалене від райцентру. Григоришин також запевнив, що зробить усе можливе, аби миропольчани та жителі сусідніх сіл змогли і надалі лікуватися за місцем проживання.

«Миропіль знаходиться в 27 кілометрах від райцентру. Поруч є села, відділені від Романова 32 кілометрами. А людям, зрозуміло, хотілося б отримувати необхідне стаціонарне лікування на місці. Як відомо, нинішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк засуджує ту реформу, яка фактично залишає села та селища без лікувальних установ. Щодо Мирополя, то ми будемо утримувати функціонування там стаціонарних ліжко-місць, наскільки вистачить фінансових ресурсів, навіть якщо доведеться шукати іншого головного лікаря», - запевнив Микола Григоришин.

Як повідомляв Житомир.info, депутат Житомирської обласної ради Наталія Сич наприкінці лютого написала заяву про вихід з фракції Партії регіонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі