Місто

Бюджет Житомира за 1 квартал недоотримав майже 7,5 млн. грн.

22 April 2014, 14:10

Через невиконання планових надходжень податку на доходи фізичних осіб у 1 кварталі 2014 року до бюджету Житомира не надійшло 7,4 млн. грн.

Про це 22 квітня на брифінгу з підведення підсумків виконання міського бюджету у 1 кварталі 2014 року повідомив директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук.

«Протягом І кварталу щомісяця стабільно не виконуються планові надходження до міського бюджету, встановлені державою. Планове завдання по наповненню першого кошика для Житомира на 2014 рік встановлене державою в обсязі майже 400 млн. грн. На жаль, протягом 1 кварталу невиконання планових завдань, доведених державою, збільшилось у 7 разів у порівнянні з 2013 роком», - констатував Гаращук.

На думку директора департаменту, крім об’єктивних причин, пов’язаних з непростою економічною ситуацією в Україні, на недостатній рівень виконання завдань із наповнення міського бюджету впливає несплата платниками податків у повному обсязі, з ними має бути посилена партнерська взаємодія податкової інспекції.

Сергій Гаращук нагадав, що податок на доходи фізичних осіб – це плата фізичної особи за послуги, які надаються їй територіальною громадою: людські ресурси, користування землею та водою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі