Влада

Райдержадміністрації в Житомирській області очолили бухгалтер та ветеринар

29 April 2014, 10:00

28 квітня Житомирський губернатор Сидір Кізін представив двох нових очільників райдержадміністрацій: у Бердичеві – Вадима Синельникова, а в Андрушівці – Романа Гавриловича.

Про це Житомир.info повідомили в секторі інформаційно-аналітичної роботи апарату облдержадміністрації.

Під час урочистого представлення голови Бердичівської райдержадміністрації Сидір Кізін розповів, що при поданні кандидатури Вадима Синельникова враховувалася думка територіальної громади, а також позиція політичних партнерів. Так, 21березня губернатор брав участь у громадських слуханнях у Бердичеві, під час яких і обговорювалися можливі кандидатури на цю посаду. Тоді на неї претендували одразу троє осіб: колишній голова Чуднівської районної державної адміністрації Максим Самчик, керівник Бердичівської ВО «Свобода» Олексій Побережний та Олександр Руденко, який працював на різних посадах в Бердичівській РДА та Бердичівській райраді з 2004 по 2010 рік.

З іншого боку, за словами голови облдержадміністрації, новопризначений очільник Бердичівської РДА відповідає всім, заявленим новою владою, критеріям.

«По-перше, керівник місцевої адміністрації повинен розумітися на проблемах району. По-друге, відповідати двом основним критеріям: доброчесність (сприйняття громадою) та професіоналізм (здатність виконувати свої посадові обов’язки)», – пояснив керівник області.

Разом із тим, Сидір Кізін відзначив, що новий керівник Бердичівського району має досвід не лише в організації господарських процесів, а й журналістської роботи. Вадим Синельников упродовж 1998–1999 років очолював редакцію газети «Бердичівський вісник».

«Я думаю, що якраз на потребі і на часі такі люди. З одного боку, нові у владі, а з іншого – такі, які знають потреби району не з книжок або інших джерел, а безпосередньо живучи тут. При підтримці облдержадміністрації Бердичівський район зовсім скоро побачить позитивні кроки, реформи, нових людей, у тому числі й у владі, – чого, власне, громада Бердичівщини від нас і вимагала», - відмітив Сидір Кізін.

Новопризначений голова Бердичівської райдержадміністрації Вадим Синельников головним своїм завданням вважає зміну місцевої влади, однак розраховує у цій справі на підтримку громади.

Синельников Вадим Федорович народився 17.12.1969 р. у місті Бердичеві. Вищу освіту здобув 1998 року у Житомирському інженерно-технологічному інституті за спеціальністю «Облік і аудит» (кваліфікація «Економіст з бухгалтерського обліку та аудиту»). У різні роки працював головним бухгалтером Бердичівського приватного підприємства «Ракурс», директором ПП «Емануіл», головним редактором газети «Бердичівський вісник» і був приватним підприємцем. Загалом, має понад 23 роки стажу роботи. Обирався депутатом Бердичівської міської ради V скликання.

Андрушівську райдержадміністрацію очолив 32-річний Роман Гаврилович, офіційне представлення якого відбулось також 28 квітня.

Губернатор Сидір Кізін відмітив, що визначальними критеріями кадрових призначень керівників районів Житомирської області залишаються доброчесність, відсутність претензій до кандидатів у громади, а також незадіяність у різного роду корупційних оборудках. Усім їм відповідає новопризначений голова Андрушівської райдержадміністрації.

«Для вибору ми мали і більш досвідчених кандидатів. Але з часом з’ясовувалося, що вони брали участь у різних тіньових і корупційних схемах. Однак на противагу цьому є й молоді люди, з чистою біографією і належним професійним рівнем. Тому перевагу ми надавали саме останнім», – пояснив керівник області підхід до кадрових призначень і, заразом, вибір молодих за віком фахівців керівниками районів.

Своє першочергове завдання на посаді голови райдержадміністрації Роман Гаврилович вбачає у боротьбі з корупцією. Адже, за його словами, саме корупція і є тим негативним чинником, який перешкоджає розвитку суспільства.

Гаврилович Роман Васильович народився 21.10.1981 року у с. Андрушки Попільнянського району Житомирської області. Вищу освіту здобув 2005 року у Державному агроекологічному університеті за спеціальністю «Ветеринарна медицина». У різні роки працював мерчендайзером, торговим представником фізичних і юридичних осіб, оператором складу приватних підприємств.

Фото сектору інформаційно-аналітичної роботи апарату облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі