Місто

Патріарх Філарет у Житомирі освятив недільну школу Свято-Михайлівського кафедрального собору

10 May 2014, 20:06

10 травня хресною ходою сотні житомирських вірян йшли до новозбудованого приміщення недільної школи, освятити її приїхав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Він очолив урочисту літургію. Перерізати стрічку доручили дітям.

Освятивши навчальні класи, Патріарх Філарет не приховував свого задоволення, адже на сьогодні житомирська школа є найбільшою православною недільною школою в Україні і єдина, яка має велике нове приміщення.

Духовна дитяча недільна школа у Житомирі розпочала свою роботу у 1993 році. За 20 років її випускниками стали понад 15 тисяч осіб. Викладачі та учні зізнаються: з нетерпінням чекали, коли у школи з’явиться окреме приміщення.

У недільній школі діти з усього міста вивчають Біблію, Закон Божий, історію Української православної церви, церковний спів, іконопис та інші духовні науки. Але настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору вірить: зведення нового приміщення дозволить розширити можливості навчання дітей.

Нове приміщення спорудили за три роки, втім у храмі зізнаються: це було б неможливо без благодійників та меценатів. Тож усіх, за чиєї підтримки створювалось нове приміщення, нагородили. Юрій Бірюченко отримав з рук Патріарха «Орден Св.Юрія Переможця», а Максима Антонова Геннадія Зубка та Сергія Сухомлина Філарет нагородив «Орденом Св.Миколи Чудотворця».

За словами настоятеля Свято-Михайлівського Собору, на цьому будівництво комплексу не закінчується. Вже найближчим часом тут планують взятися за облаштування трапезної та храму для вихованців школи і їх рідних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі