Влада

Голова райдержадміністрації у Житомирській області через 12 днів після призначення написав заяву на звільнення

13 May 2014, 10:54

Голова Баранівської райдержадміністрації Віталій Іщенко подав заяву про складання повноважень.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської РДА.

«Новопризначений розпорядженням в.о. Президента України № 777/2014-рп голова Баранівської районної державної адміністрації Віталій Юрійович Іщенко подав заяву про складання повноважень голови Баранівської РДА. Підставою для такого рішення стала інформація про перебування Віталія Іщенка у складі фракції Партії регіонів Кременецької районної ради Тернопільської області», - інформують у прес-службі.

На прохання райдержадміністрації справу буде передано на розгляд Люстраційного Комітету.

Як повідомляє сайт міста Баранівка, вже наступного дня після призначення Віталія Іщенка головою РДА керівник Баранівської партійної організації ВО «Батьківщина» Сергій Ворощук закликав мешканців міста прийти до приміщення Баранівської райдержадміністрації, аби не допустити Іщенка до виконання своїх обов'язків.

Фото сайту міста Баранівка

Причиною тому стала інформація про те, що Віталій Іщенко у минулому був членом фракції Партії регіонів Кременецької районної ради та, за даними ЦВК, йшов за списком Партії регіонів на місцевих виборах.

Від 3 травня члени Баранівського районного штабу Національного супротиву висунули власну кандидатуру на посаду голови місцевої РДА – Сергія Ворощука. Відповідне звернення штаб адресував в.о Президента Олександру Турчинову, голові Житомирської облради Віталію Французу та губернатору Сидору Кізіну.

Причини звільнення голови Баранівської райдержадміністрації на брифінгу 13 травня пояснив Житомирський губернатор Сидір Кізін.

«Вчора був у мене голова райдержадміністрації, він написав заяву на звільнення на моє прохання. З’явилася інформація, якої у нас раніше не було, що він перебував у складі фракції Партії регіонів Кременецької райради, не був у партії, а лише у складі фракції. І я попросив його написати заяву», - сказав Кізін.

Як повідомляв Житомир.info, 30 квітня в.о Президента України Олександр Турчинов призначив трьох нових керівників райдержадміністрацій в Житомирській області. Зокрема, головою Баранівської РДА був призначений Віталій Іщенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі