Влада

Про корупцію в житомирському Держгірпромнагляді знатиме Яценюк, - губернатор Кізін

14 May 2014, 15:15

Деталі корупційних схем, які діяли в обласному територіальному управлінні Держгірпромнагляду за часів керівництва Юрія Бобра, оприлюднили колишні працівники управління на зустрічі з губернатором Сидором Кізіним 13 травня. За їх словами, ці схеми працюють досі, а корупціонерів пов'язує не тільки жага до наживи, але й родинні зв'язки.

«Для того, щоб ці схеми працювали, треба поставити своїх людей в теруправлінні і в експертно-технічному центрі. Тому, коли Бобер прийшов в управління, він не міг запустити усі ці схеми поки на керівних посадах в ДП «Житомирський експертно-технічний центр» були не його люди. Коли він туди запустив своїх людей, тоді вже розпочалось. За останні два роки в ЕТЦ і в теруправлінні Держгірпромнагляду уже працює «сімейний підряд». Тобто інспектори, які працюють в управлінні, це люди Бобра, а в ЕТЦ працюють вже їх діти, племінники», - розповідає колишня працівниця теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області Наталія Куркчі.

Активісти переконують: керівництво Держгірпромнагляду прокручувало свої незаконні оборудки за допомогою працівників УБОПу та прокуратури, які ініціювали позапланові перевірки конкретних підприємств. Вони подавали заявки, інспектор виїжджав на підприємство і без попередження проводив перевірку, після якої підприємство зупиняло роботу.

«Не хочеш, щоб зупиняли - дається папірець з сумою, яку треба заплатити готівкою, чи так званий «поплавок», в якому вказані реквізити платежів і можна здійснити перечислення на якісь товари чи ще щось», - говорить Куркчі.

Після почутого, Сидір Кізін пообіцяв доповісти про ситуацію прем'єр-міністру Яценюку, а також заявив, що негайно розгляне питання щодо звільнення теперішнього керівництва ЕТЦ та обласного Держгірпромнагляду. Втім, губернатор просив не поспішати з висуненням нових кандидатур і обговорити це питання пізніше.

Під час зустрічі з Сидором Кізіним активісти оприлюднили лише невелику частину інформації, решту обіцяють надати правоохоронцям.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі