Влада

У робочу комісію по врегулюванню ситуації на житомирському ЛГЗ увійдуть працівники, активісти та силовики

19 May 2014, 19:50

 У робочу комісію при ОДА по врегулюванню ситуації на ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» увійдуть працівники, активісти та силовики.

Про це 19 травня під час спілкування з колективом ЖЛГЗ заявив губернатор Житомирської області Сидір Кізін. На завод він приїхав, щоб провести спільну нараду з нинішнім керівництвом та силовиками.

«Ми хотіли би вивчити ситуацію на підприємстві з його фінансово-господарською діяльністю, чому стурбований народ, розібратися, зробити для себе висновки безпосередньо з виходом на місце з керівниками і першими особами всіх контролюючих і правоохоронних органів», - сказав губернатор перед тим, як заходити на завод.

Працівники, які блокували вхід на підприємство, попередили: губернатора і силовиків всередину пустять, а нового директора – ні.

За словами Сидора Кізіна, він хоче зрозуміти, чому колектив захищає своє керівництво, якщо в нього є інформація про борги по зарплатні. Люди ж переконують: боргів немає, завод працює прибутково, вони готові до будь-яких перевірок, але бояться втратити робочі місця, якщо нове керівництво візьметься нашвидкуруч приватизувати підприємство.

«Ми не розуміємо, чому така поспішність. Нехай прийде постійний президент, а не в.о., постійне керівництво ДУСу направить нам нового директора, і ми простелимо йому червону доріжку. Але зараз усі тимчасово виконуючі обов'язки навирішують, а потім не знайдемо кінців», - говорять працівники.

Після спілкування з людьми, губернатор вирішив створити робочу комісію при облдержадміністрації, щоб опрацювати інформацію і остаточно розібратися у ситуації.

«Є закон, є ДУС, яке призначає керівництво. Але ми як ОДА теж маємо важелі впливу в області і саме для цього створюємо цю робочу комісію», - підсумував Сидір Кізін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі