Місто

В останній день весни в Житомирі влаштують Велодень

23 May 2014, 09:04

31 травня у Житомирі відбудеться Велодень.

Про це Житомир.info повідомили організатори свята - ГО «Клуб велосипедистів м. Житомира «ВелоЖитомир».

У Житомирі свято розпочнеться о 10:00 загальним збором велосипедистів міста на майдані Соборному (перед драмтеатром).

Старт велопараду у супроводі машин ДАІ відбудеться об 11:00 за маршрутом майдан Соборний – вул. Перемоги – вул. Лесі Українки – вул. Щорса – вул. Київська – Вокзал (кільце під мостом) – вул. Київська – вул. Мануїльського – вул. Дмитрівська – вул. І. Франка – вул. В. Бердичівська – майдан Корольова.

У програмі святкування «Велодня» на майдані Корольова передбачені розважальні конкурси, змагання у форматі драг-рейсингу, з техніки велосипедної їзди, конкурс малюнку на асфальті, фотовиставка.

«Велодень» – не політична акція, а ініціатива велосипедистів України, - наголошують організатори заходу.

«Масовість «Велодня», а минулого 2013 року відзначити цей символічний день зібралось близько 500 житомирян, демонструє, що проблеми та вимоги людей, котрі надають перевагу велосипеду, не можуть і надалі ігноруватись органами центральної та місцевої влади», - відмітив голова ГО «Клуб велосипедистів м. Житомира «ВелоЖитомир» Віктор Міньковець.

«Всеукраїнський Велодень» – загальноукраїнське свято, яке об'єднує тисячі велосипедистів України в спільному велопараді центральними вулицями міст. Учасники акції, незалежно від віку та стилю катання, виступають за здоровий і активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах і наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності до європейських стандартів.

За 8 років з моменту започаткування акції до неї приєдналось понад півсотні міст, зокрема всі обласні центри України, та десятки тисяч людей. Велосипедисти хочуть привернути увагу влади та громадськості до потреби створення зручної, екологічної та безпечної транспортної інфраструктури в населених пунктах.

Крім того, наступного дня – 1 червня у гідропарку житомирський велоклуб «ВелоЖитомир» проведе веселе й захоплююче свято для дітей під назвою «Дивогонка» - змагання на швидкість серед дітей 2-13 років. Діти віком 14-15 років беруть участь в категорії «Юніори». Розпочнуться змагання о 10.00 заїздом наймолодших учасників.

У Житомирі «Дивогонка» відбудеться вже всьоме. Як змагалися юні велосипедисти Житомира у 2013 році можна переглянути у сюжеті Житомир.info

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі