Політика

Під Житомирською ОДА спортсмени штовхалися зі «свободівцями»

28 May 2014, 17:59

28 травня під вікнами Житомирської облдержадміністрації відбулося одразу два мітинги. Спортсмени та представники молодіжних громадських організацій області протестували проти призначення новим керівником обласного департаменту сім'ї, молоді та спорту людини, яка, на їхню думку, не відповідає цій посаді.

«Ми зібрались тут, бо останньою краплею у кадрових призначеннях нового губернатора Сидора Кізіна було те, що він призначає на департамент сім'ї, молоді та спорту людину, яка не має жодного стосунку ні до сім'ї, ні до молоді, ні до спорту. Це поетеса, яка пише дитячі вірші. Ми вимагаємо, щоб до нас дослуховувалися. Ми хочемо, щоб влада слухала житомирян, житомирську громаду, громаду області. Тому що в п'ятницю Кізін сказав чітко: я, каже, звітую перед президентом і відповідаю перед президентом. Коли ми його спитали: а ви, шановний, перед громадою не хочете відповідати, він відмовчався і з'їхав з теми», - розповідає голова ЖМГО «Цілком природно» Ілля Грицанюк.

Натомість, підтримати губернатора приїхали його однопартійці з усієї області. Вони влаштували свій мітинг з плакатами і музикою. За словами одного з членів ВО «Свобода» Ігора Лагнюка, їх зібрали напередодні і повідомили, що можуть бути провокації.

«Підтримуємо Сидора Кізіна, голову обласної організації ВО «Свобода» і голову обласної адміністрації. Нам було сказано, що сьогодні буде провокація проти нього і потрібно захистити нашого лідера. Кажуть, що тут збираються люди якісь, щоб штурмувати адміністрацію. Ми чекаємо будь-чого», - повідомив чоловік.

Прихильники Сидора Кізіна скупчилися на сходах, щоб слідкувати за входом в ОДА. Спортсмени та активісти вишикувалися якраз навпроти вікон і вимагали, щоб губернатор вийшов до них. Одразу після закінчення прес-конференції Кізін спустився до людей. Він пообіцяв обов'язково врахувати їх побажання, сказав, що повністю їх підтримує, але відповідати на питання не став. Під вигуки «Слава Україні», губернатор зайшов в ОДА.

Через деякий час обурені спортсмени кинулися за ним, бо, на їхню думку, Сидір Кізін нічого конкретного їм так і не пообіцяв. Зупинити їх спробували «свободівці», втім їм не вдалося. Коли люди прорвалися у приймальню, губернатор вийшов до них вдруге. Однак предметного спілкування не вийшло через високий градус конфлікту.

Спортсмени переконують, що відступати не збираються і, якщо влада їх не почує, вони перейдуть до більш рішучих дій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі