Влада

Головний лікар Житомирської обласної лікарні хоче розказати, як нова влада порушує законодавство на тендерах

16 June 2014, 16:28

 16 червня головний лікар обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Михайло Борщівський направив лист прокурору Житомирської області, голові обласного управління СБУ, народному депутату від Житомира, головам облдержадміністрації, обласної ради та постійної депутатської комісії облради с питань охорони здоров’я щодо порушення законодавства у сфері державних закупівель.

В листі йдеться про медичне обладнання, яке поступило для відділення гемодіалізу обласної лікарні без необхідних документів: паспорта, свідоцтв про державну реєстрацію МОЗ та державну метрологічну повірку.

«Без даної документації використовувати медичне обладнання заборонено згідно чинного законодавства. Використання такого обладнання окрім того, може призвести до небезпечних ускладнень здоров’я хворих на ниркову недостатність… Дане медичне обладнання надійшло для використання його під розхідні матеріали, закуплені за вказівкою департаменту охорони здоров’я без наявних на те бюджетних призначень, що також є порушенням», - йдеться у листі.

Як стало відомо Житомир.info, 17 червня головний лікар обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Михайло Борщівський планує провести прес-конференцію, де розкаже про тендери на закупівлю розхідних матеріалів та нове обладнання для гемодіаліз, при тому, що у відділеннях вже стояли апарати, закуплені кілька років тому за державні кошти. Чому обласній лікарні не вдалося провести тендер на закупівлю матералів, як департамент охорони здоров’я забрав у лікарні 10 мільйонів і що за них купили - відповіді на ці запитання Борщівський обіцяє надати завтра, об 11.00 в прес-центрі обласної поліклініки (вул.Червоного Хреста,3).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі