Суспільство

У санаторії під Коростишевом зростає кількість переселенців зі Сходу. Волонтери збирають допомогу

17 June 2014, 18:59

У санаторій «Тетерів» під Коростишевом продовжують з'їжджатися біженці зі сходу України. В основному це жінки і діти, які тікають з неспокійного регіону. Вже більше сотні людей отримали тут тимчасовий прихисток. На спартанські умови вони не скаржаться, стараються самі налагодити побут.

Людям, які офіційно не мають ні статусу біженців, ні переселенців, держава не допомагає. Усе необхідне привозять волонтери та громадські активісти.

У Житомирі паралельно працює кілька організацій по збору допомоги переселенцям зі сходу. В обласній профспілковій організації працівників агропромислового комплексу за чотири дні назбирали близько 30 тисяч гривень, на які закупили велику кількість миючих засобів та постільної білизни.

«Наші люди вміють співчувати. Акція лише почалася, ми сподіваємося, що долучиться ще більше людей», - говорить голова організації Ніна Добринська.

Волонтери Світлана Ніконорова і Богдан Купчинський принципово не займаються фінансами, натомість охоче беруть пожертви бойлерами, плитами і холодильниками, їжею та засобами гігієни.

«Люди звозять потихеньку, багато вже речей, але в основному найбільша потреба в їжі, засобах гігієни, у тому, що швидко закінчується: у пральних порошках, зубній пасті, навіть мило антибактеріальне і те потрібно, тому що дуже багато дітей», - розповідає Світлана, яка щойно повернулася з Коростишева.

Крім того, волонтери просять допомогти з транспортом, щоб мати змогу відвести дітей на екскурсію у Житомир, бо постійно сидіти в лісі їм нудно.

Біженці вдячні полісянам за гостинність і підтримку, але зі сльозами на очах розповідають про те, як важко було залишати свій дім, рідних і близьких. Усі вони сподіваються, що незабаром війна скінчиться і можна буде повернутися додому.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі