Місто

У скільки обійдеться Житомиру перейменування Московської на вулицю Небесної сотні

18 June 2014, 20:00

18 червня вулицю Московську у Житомирі перейменували у вулицю Небесної сотні. За таке рішення проголосувало 42 депутата Житомирської міської ради.

Впродовж трьох місяців спеціальна комісія розглядала варіанти і, врешті-решт, рекомендувала депутатам перейменувати саме цю вулицю.

«Питання перейменування вулиці Московської у вулицю Небесної сотні тягнеться вже з лютого місяця цього року. Працювала спеціально створена комісія. Фактично всі депутати вже визначилися з цим питанням. Я прошу поставити його на поіменне голосування», - з трибуни повідомив депутат Сергій Мірошніков.

Як з'ясувалося, остаточно визначилися не всі депутати. Тому голосуванню передувало бурхливе обговорення. Зокрема, засумнівалися у доцільності перейменування вулиці Московської регіоналка Наталія Леонченко та комуністка Зінаїда Стрякіна. На думку Наталії Леонченко, переназивати вулицю, на якій проживають люди, не дуже правильно. Натомість, вона запропонувала перейменувати сквер або бульвар.

За словами Зінаїди Стрякіної, активісти не вимагали змінити назву вулиці, а хотіли перейменувати сквер, тому попросила депутатів «не розпалювати міжнаціональну ворожнечу». У відповідь на це із зали пролунали вигуки «Ганьба!».

За словами Сергія Мірошнікова, перейменування Московської обійдеться міському бюджету у 30 тисяч гривень. Втім, депутат Микола Савенко впевнений, що це коштуватиме в 10 разів менше і готовий оплатити витрати з власної кишені.

«Ні у кого не вистачило розуму спитати, скільки це коштуватиме. Доповідаю: ніскільки, окрім витраченого часу. Ставиться штамп: «Рішення виконкому таке-то… про перейменування», закреслюється і пишеться зверху. За це все береться 85 коп. Якщо на вулиці проживає 3 тис. людей, то коштуватиме це близько 3 тисяч гривень. Якщо ви не зможете виділити ці гроші, то я готовий сам їх заплатити», - емоційно підсумував депутат.

За час роботи комісії активісти провели опитування і більшість мешканців Московської були не проти її перейменування.

Журналісти Житомир.info провели альтернативне опитування. На звістку про те, що тепер ця вулиця носить назву Небесної Сотні, житомиряни реагують по-різному. як саме - дивіться у відеосюжеті:

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі