Влада

Житомирський губернатор запевнив, що ніяка «сім’я» не буде керувати транспортною галуззю області

27 June 2014, 14:38

Близько 40 підприємців з усієї області, які працюють в транспортній сфері, прийшли в облдержадміністрацію, щоб висловити свій протест проти призначення т.в.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Олексія Рисіча.

Люди вимагали призначити на цю посаду іншу особу, яка не пов’язана з транспортним бізнесом. Свої вимоги підприємці аргументували тим, що родина Олексія Рисіча володіє приватним підприємством, яке охоплює близько 30% усього ринку пасажирських перевезень області. На що Олексій Рисіч заявив, що він не має жодного відношення до пасажироперевезень та згаданого підприємства, яке належить його вітчиму.

«Напишіть заяву на звільнення і не позорте свою сім’ю, від якої ви зараз відмовляєтесь заради цієї посади», - порадили перевізники новопризначеному т.в.о. директора департаменту.

Заступник голови-керівник апарату Житомирської ОДА Ірина Супрун вислухала вимоги перевізників та зазначила, що наразі розпорядженням губернатора Сидора Кізіна т.в.о. директора департаменту призначено Олексія Рисіча. Однак вакансія керівника департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму досі вакантна, незабаром буде проведене громадське обговорення кандидатів та відповідний конкурс. Також Ірина Супрун запропонувала перевізникам звернутися до голови ОДА Сидора Кізіна з проханням призначити на посаду т.в.о. директора департаменту транспорту іншу особу. Але з таким рішенням перевізники не погодились і пропозицію Ірини Супрун не підтримали, вимагаючи негайного скасування рішення керівника ОДА.

Підприємці наполягали на зустрічі з Сидором Кізіним для негайного вирішення даного питання. Губернатор, який з’явився за півгодини, запевнив перевізників, що ніяка «сім’я» не буде керувати транспортною галуззю.

«Ніяка сім’я у нас не буде керувати транспортною галуззю. Це виключено. Я за свої слова відповідаю: у нас не буде жодних впливів того чи іншого угрупування. Можете бути в цьому впевнені», - сказав губернатор та представив людину, яка зараз проходить стажування та спецперевірку як кандидат на посаду нового очільника департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації.

«Це Олександр Красноштан, який має достатньо великий досвід роботи в таких інфраструктурних проектах, у якого зовсім інша широта бачення. Він зараз стажується, але зразу вам кажу – він очолить цей департамент, і по його фаховому рівню сумнівів у вас не буде. Ми прийшли сюди не влазити в якісь схеми, а зробити масштабні перетворення, які будуть на користь кожному присутньому тут і на користь споживачів», - зазначив Сидір Кізін.

На фото Олексій Рисіч

На фото Ірина Супрун та Олександр Красноштан

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі