Влада

Депутати Житомирської облради дозволили купити бронежилети та шоломи для батальйону територіальної оборони

9 July 2014, 17:16

 Депутати обласної ради погодили за кошти обласного бюджету придбати захисне спорядження для військових 10-го батальйону територіальної оборони Житомирщини.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облради.

На порядок дня чергового засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності 9 липня було внесено одне питання – «Про погодження використання коштів, виділених з обласного бюджету для матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони Житомирщини».

З інформацією перед депутатами виступив заступник військового комісара Житомирського обласного комісаріату Віталій Івченко. Він повідомив, що військовослужбовцям 10-го батальйону територіальної оборони Житомирщини, які несуть почесну варту із захисту батьківщини від сепаратистів та терористів на Сході України, не вистачає спеціального спорядження – бронежилетів, шоломів та деяких  військових приладів І це може серйозно загрожувати їхній безпеці під час виконання завдань антитерористичної операції. Він наголосив, що офіцери, солдати, бійці Національної гвардії  Житомирщини у ході воєнних дій показали себе одними із найбільш підготовлених, професійних та самовідданих захисників та патріотів.

Депутати обласної ради – члени постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності одноголосно погодили спрямувати кошти обласного бюджету на закупівлю 300 бронежилетів, 300 захисних шоломів та 5 тепловізорів для потреб військовослужбовців 10-го батальйону територіальної оборони Житомирщини. Загалом на суму майже 2,5 млн. грн.

Рішення про виділення цих коштів ухвалено на останній сесії обласної ради, яка відбулася 26 червня.

Засідання провів голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та комунальної власності Дмитро Кропачов. В роботі комісії брав участь перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

Фото прес-служби облради

Додаткова інформація від обласної ради: 10-й батальйон територіальної  оборони Житомирщини сформовано на виконання Директиви Генерального Штабу Збройних Сил України  відповідно до Законів України від 17.03.2014 року а від 06.05.2014 року «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» та Указу Президента України від 02.09ю2013 року «Про затвердження Положення про територіальну оборону України».

Рішенням 25 сесії обласної ради від 21.05.14 депутати ухвалили Програму матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону  територіальної оборони, підрозділів органів внутрішніх справ  та служби безпеки України в Житомирській області і виділили на її виконання 700 тис. грн. з обласного бюджету. Всі кошти освоєні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі