Влада

Боровця звільнили з посади директора облавтодору, бо відмовився продати «ласі» об’єкти в Житомирській області

18 July 2014, 15:42

Екс-заступника мера Житомира, який ще донедавна очолював Дочірнє підприємство «Житомирський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», Миколу Боровця звільнили з займаної посади, бо не захотів працювати по корупційним схемам та відмовився підписувати документи про продаж за безцінь двох об’єктів у Житомирській області.

Про це 18 липня розповів сам – уже колишній директор ДП «Житомироблавтодор» Микола Боровець.

За його словами, дочірнє підприємство «Житомироблавтодор» навмисно доводять до ручки.

«З 10 червня 2014 року я очолював облавтодор, який займається виробничими питаннями: обслуговує, утримує і забезпечує безпеку на дорогах Житомирської області. На цьому підприємстві працює 1200 чоловік, які вже три місяці не отримують зарплату, робочий тиждень складає всього 2-3 дні. У них більше 3 млн. грн. При цьому Служба автодоріг винна дочірньому підприємству 23 млн. грн. ще з 2010 року, однак до цього часу не визнає цей борг і не збирається його погашати. Суди навмисно затягуються, щоб не платити цей борг», - розповів Микола Боровець.

Він впевнений, що причиною такого занепаду підприємства є те, що воно змушене конкурувати з приватними структурами, такими як «Агроресурс» та «Автомагістраль».

«Служба автомобільних доріг «ласі шматки» завжди замовляє саме в комерційних підприємствах, а решту робіт виконують працівники облавтодору – утримання взимку, латання ям. Зараз я вже можу сказати, що все це робиться для того, щоб поставити облавтодор на коліна, ліквідувати та продати майно за безцінь», - відмітив Микола Боровець, який каже, що покладав великі надії, що з приходом нових людей до влади, щось має змінитися. Однак, за його словами, підходи в галузі автодоріг не змінилися зовсім.

Микола Боровець розповів, що ще в перші дні його роботи на посаді директора надійшов транш у 7 млн. грн., які можна і треба було б направити на виплату боргів по зарплаті та заборгованості по податкам, однак в Службі автомобільних доріг розпорядилися направити ці кошти приватним підприємствам. Але останньою краплею став інцидент з продажем двох об’єктів у Житомирській області, які, за словами Боровця, коштують кілька мільйонів гривень, а їх продали по 300 тис. грн. кожен.

«Ще в минулому році розпочалась процедура продажу двох об’єктів, які перебувають на балансі ДП «Житомироблавтодор». Перший, це Попільнянський комплекс будівель і споруд №2, в який входять адмінбудівлі, виробничі приміщення, трансформаторна станція, котельня, бетоносховище та навіть залізнична дорога. Кошторисна вартість цього об’єкта по документам – 241 тис. грн. Другий об’єкт знаходиться у Житомирському районі - село Зарічани по вулиці Цюрупи, 5 – ДРП: база понад 1000 кв. м. з новими майстернями та приміщеннями. Оцінили її в 385 тис. грн. За моїми лише оцінками, цей комплекс коштує – 3-4 млн. грн. 16 липня мене терміново викликали до Києва для підписання договорів купівлі-продажу по цим об’єктам. Я не підписав і мені сказали: або заяву про звільнення, або наказ ми тобі пришлемо. 17 липня я отримав наказ про звільнення з займаної посади. Сьогодні вже привезли нову людину з Рівненщини – Удовиченка Петра Вікторовича, не знаю, можливо він попідписує все», - розповів Микола Боровець, який зізнався, що може й не став би цього розповідати, якби не спілкувався з військовими, які зараз на кордоні з Росією гинуть за нашу державу.

«У них є велика надія, що воюють вони не даремно, що у нас тут в тилу – порядок і відбуваються зміни на краще. За місяць своєї роботи я побачив, що тут треба відкривати другий фронт. Сталося набагато гірше, безпорядніше, корумпованіше, ніж було до цього. Зараз ніхто нічого не боїться», - завершив Микола Боровець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі