Суспільство

Мешканців Житомирської області попередили про обмеження електропостачання у серпні

13 August 2014, 13:59

З 11 по 31 серпня в Житомирській області будуть запроваджені систематичні графіки обмеження електроенергії, затверджені на 2013-2014 роки, і погоджені територіальним органом Держенергонагляду та місцевими органами виконавчої влади.

Про це Житомир.info повідомила адміністрація ПАТ “ЕК “Житомиробленерго”.

Це пов’язано з дефіцитом палива та гідроресурсів, який склався в об'єднаній електроенергетичній системі України, що може призвести до порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її дефіциту, а також до перенавантаження мережних елементів.

З 11 серпня 2014 року, за дорученням  Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” застосовуватиме графіки обмеження споживання електроенергії в повному обсязі та графіки обмеження споживання електричної потужності в обсягах, необхідних для забезпечення проходження максимуму навантаження в ОЕС України.

Для Житомирської області щоденне  обмеження споживання встановлене на рівні 0,850 млн. кВт.год., граничний рівень потужності становить 309МВт.

ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” звертається до жителів області з проханням економно використовувати електроенергію та без зайвої потреби не вмикати потужні електроприлади. Особливо обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження, а саме: з 08:00 до 11:00 та з 20:00 до 23:00. В цей час рекомендується не включати  кондиціонери, електробойлери та решту енергоємних електроприладів. 

Неконтрольоване використання потужних електроприладів перевантажує енергосистему. Аби уникнути спрацювання автоматики захисту, необхідно забезпечити зниження споживання електроенергії до встановленого рівня.

Перевантаження електричних мереж, особливо внутрішньо будинкової проводки, в свою чергу, може призвести до коротких замикань та стати причиною пожеж в багатоквартирних будинках й приватному секторі, - попереджає адміністрація “Житомиробленерго”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі