Місто

Дружина Івана Сльоти просить владу Житомира назвати одну з вулиць іменем покійного чоловіка

14 August 2014, 14:34

Дружина Почесного громадянина Житомира, Народного артиста України Івана Сльоти Валентина Бартош клопочеться про перейменування однієї з міських вулиць на вулицю І. Сльоти, а також присвоєння Поліському державному академічному ансамблю пісні і танцю "Льонок" імені покійного чоловіка.

Про це Житомир.info розповіла сама Валентина Бартош.

«Це непересічна особистість, це дійсно велика людина в масштабах України і далеко за її межами. З такою втратою важко змиритися не лише нам, його родині. Уся творча еліта Житомира, всі, хто знав Івана Михайловича та є шанувальником його творчості, продовжують висловлювати співчуття у зв’язку з його смертю та спонукають мене увіковічнити його заслуги перед громадою. Гадаю, ніхто не заперечуватиме, аби у Житомирі з’явилася вулиця імені Івана Сльоти (усього у Житомирі планують перейменувати 20 вулиць - Житомир.info) та меморіальна дошка, присвячена Івану Михайловичу. Днями я звернулася до Житомирської міської ради з клопотанням про перейменування вулиці, а також про встановлення меморіальної дошки на приміщенні обласної філармонії або на Михайлівській вулиці», - розповіла Валентина Бартош.

Також дружина поета і композитора клопочеться про посмертне присвоєння Сльоті звання Героя України, з чим звернулася до Житомирської облдержадміністрації та особисто до губернатора Сергія Машковського, а також про присвоєння Поліському державному академічному ансамблю пісні і танцю "Льонок" імені покійного чоловіка.

Іван Сльота - український хоровий диригент, Народний артист УРСР (1979), автор численних поетичних та музичних збірок, професор Житомирського державного університету ім. І. Франка, член Національної спілки письменників України та Всеукраїнської національної музичної спілки. Нагороджений орденом "За заслуги" всіх трьох ступенів та відзнакою «Честь і слава Житомирщини».

Як повідомляв Житомир.info, життя художнього керівника Поліського державного академічного ансамблю пісні і танцю "Льонок" (з 1970 року) Івана Сльоти обірвалося 27 липня 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі