Влада

У Житомирській області міліція буде залучати до охорони виборчих дільниць курсантів та активістів

16 October 2014, 14:30

 Житомирській міліції не вистачає особового складу для охорони правопорядку на виборчих дільницях – про це на прес-конференції 16 жовтня розповів заступник начальника УМВС Юрій Лебідь.

«В зв’язку з тим, що у нас переважна більшість особового складу перебуває в зоні АТО, і, до речі, в суботу ми відправляємо в зону АТО чергову ротацію, ми будемо задіювати до цього громадськість. Але крім громадськості також будуть відряджені до територіальних органів внутрішніх справ слухачі вищих навчальних закладів та курсанти училища професійної підготовки працівників міліції», - сказав Юрій Лебідь.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС Григорій Полковніков також додає – планування роботи правоохоронних органів проводилось з урахуванням досвіду попередніх виборів.

«У районах, де спокійніше, буде задіяна певна кількість працівників міліції, яка там необхідна для забезпечення громадського порядку. Де буде інформація про можливі порушення спокою, можливі провокації – там будуть посилені. І, крім того, будуть резервні групи, які будуть виїжджати і реагувати на будь-які зміни в оперативній обстановці. Це ми зараз передбачаємо. План уже практично написаний, але ми ще вивчаємо останню оперативну інформацію і події, які відбуваються. В залежності також від контингенту, який знаходиться в місті. І остаточні рішення по розташуванню особового складу будуть вже на наступному тижні», - повідомив Полковніков.

Загалом до забезпечення правопорядку під час виборів буде залучено понад 2 тисячі правоохоронців, а також резерви з числа спецпідрозділів міліції та наряди військовослужбовців Національної гвардії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі