Місто

Працівники кондитерської фабрики «ЖЛ» пікетували суд і вимагали люстрації суддів

7 November 2014, 09:08

Плакати, шини, та сміттєві баки - працівники кондитерської фабрики «ЖЛ» зібралися під будівлею Житомирського апеляційного адміністративного суду, вимагаючи люстрації суддів. Вже о 7.30 біля будинку судді Катерини Франовської вишикувався пікет працівників, які підготували для неї заяву на звільнення. Працівники підприємства кажуть, що доводиться вдаватися навіть до таких методів, адже судова гілка влади потребує термінового очищення:

«В судовій системі Франовська працювала понад 25 років. Працювала при Януковичі головою суду, працює і зараз. В суді склалася така ситуація, що там, можна сказати, на даний момент працює сімейний підряд - племінники, куми, свати і так далі», - розповідає працівник ТДВ «ЖЛ» Дмитро Науменко.

Втім, Катерину Франовську пікетувальники так і не дочекалися, тож рушили до суду, де вимагали звільнення суддів, а також винесення справедливого рішення по справі.

«Було подано позов від людини, яка взагалі не має ніякого відношення до підприємства і суддя Романченко виніс по цій справі рішення, хоча він взагалі не мав права розглядати ту справу. Ми вимагаємо звільнення Романченка з роботи за порушення присяги судді і за корупцію. Також ми вимагаємо звільнення Франовської. Ми її сьогодні блокували біля будинку, але вона встигла втекти і з’явилася тут на роботі, а зараз ховається. Закрилася в кабінеті і нікого до себе не пускає», - каже голова наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко.

Через кілька годин суд виніс рішення по справі на користь підприємства «ЖЛ». Юрист Олександр Петренко каже, що це рішення - доказ того, що за справедливість треба боротися.

«Сьогодні правосуддя показало, що судді не всі такі як Франовська. Є ті, які дійсно дуже скрупульозно вивчали документи, бо дуже багато було тонкощів в цих документах. Дали правову оцінку вірну, скасували незаконне рішення. Судді сьогодні показали, що правосуддя в Україні є. Це рішення підтверджує, що рішення було замовне і що його виносили з порушенням усіх процесуальних норм». – зазначив юрист, представник ТДВ «ЖЛ» Олександр Петренко.

Далі пікетувальники рушили до Житомирського окружного адміністративного суду, де вимагали звільнення судді Романченка, який підпадає під закон про люстрацію. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі