Суспільство

Фабрика «ЖЛ» добилася звільнення Войтенка з управління Міндоходів

14 November 2014, 16:40

Минуло небагато часу з того моменту, як був прийнятий та вступив в дію Закон про люстрацію держапарату від представників минулої влади й агентів спецслужб Радянського Союзу. 
З міністерств і відомств вже почали масово звільнятися чиновники, які не відповідають нормам закону. Роблять вони це для того, щоб уникнути включення до єдиного реєстру тих, хто не пройшов перевірку.

От і Житомир не став винятком: першим уникнути люстрації забажав Сергій Войтенко – одіозний в. о. начальника слідчого управління Міністерства доходів у Житомирській області. Адже сьогодні, 14 листопада, стало відомо що Войтенко звільнений з посади в. о. начальника слідчого управління Міністерства доходів у Житомирській області. Як-то кажуть, перший пішов: сам вирішив піти «по-тихому», щоб уникнути люстрації чи звільнили – тепер це вже не важливо.

Войтенко відомий за багатьма скандалами та корумпованими схемами, тому дивно, як же він зміг так довго затриматися на своїй посаді. Ні активісти «Самооборони Житомирщини», ні «Автомайдан Житомирщини», які в травні пообіцяли винести Сергія Войтенка в його ж кріслі прямо в прокуратуру, вочевидь, вже не зможуть цього зробити.

Сергій Войтенко

Про його звільнення мріяла мало не половина житомирських підприємців, які так чи інакше, потерпали від податкового тиску, інкримінованого Войтенком. Проте не всі мовчали, деякі виходили на боротьбу проти хабарника і корупціонера. Окрім громадських об’єднань, які були частими гостями в його кабінеті, підприємці також вийшли на боротьбу проти Войтенка та Чепеля.

На початку вересня житомирська кондитерська фабрика відкрито заявила про неправомірний податковий тиск з боку ЖПІ та вийшла на відкриту боротьбу. 10 вересня керівництво та працівники житомирської фабрики вийшли на мітинг під обласне управління Міндоходів, де вимагали звільнення Войтенка, Чепеля та корупціонерів, які шантажують житомирських підприємців.

Після мітингу керівництво ТДВ «ЖЛ» та 30 бюджетоутворюючих підприємств Житомирщини приступили до активних дій: склали колективне звернення на основі своїх вимог і надіслали його голові облдержадміністрації, керівництву обласного управління Міндоходів, Президенту України, Генпрокурору, Прем'єр-міністру та голові Люстраційного комітету Єгору Соболєву.

Дякуючи такій активній боротьбі сьогодні ми бачимо, що на одного корупціонера в місті стало менше і громада, за участю підприємців та представників бізнесу домоглася звільнення Сергія Войтенка.

Черга за наступними хабарниками, на яких чекає така ж участь.

Прес-служба фабрики «ЖЛ»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі