Місто

Працівники Житомирського протезного підприємства пояснили, до чого може призвести його реорганізація

17 November 2014, 11:14

Згідно з рішенням міністерства соціальної політики, діяльність Житомирського державного експериментально-протезного підприємства мали припинити і перетворити його на філію Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Директор підприємства Олександр Бортник каже: підприємство рентабельне і прибуткове, а його реорганізація не принесе очікуваних результатів, натомість спричинить труднощі в роботі та звільнення працівників.

“Коли наше підприємство буде філією, значні обсяги виробництва забере головне підприємство. Значна частина колективу піде під скорочення, тому що у філії значно менші об’єми виробництва. Я вважаю,  що третина головних спеціалістів буде звільнена”,- каже Олександр Бортник

Наразі підприємство працює і з імпортними комплектуючими. Головний інженер Григорій Бондаренко каже: реформування роботи підприємства значно ускладнить та подовжить процес виробництва протезів.

 “Якщо будемо працювати через центральний офіс, тобто Київ, воно поки буде формуватися, поки будуть даватися заявки, на це буде уходити певний час. А так ми зараз працюємо самостійно на ринку. Ми зараз безпосередньо замовляємо комплектуючі у постачальників різних форм власності і напряму, з ними працюємо,”- каже Григорій Бондаренко.

Заступник директора з медичної роботи Валентин Шинкаренко каже: реформування викличе також  проблеми з фінансуванням, а це в свою чергу ускладнить виготовлення протезів для тих, хто цього особливо потребує.

“Тобто, перший квартал випадає, а для дітей-інвалідів це взагалі катастрофа. Корсети треба міняти багатьом дітям кожні 3-6 місяців. А ми таких корсетів на сколіоз, або корсетів для сидіння кожен місяць робимо до десяти штук. Значить, за 3 місяці 30 дітей не будуть вчасно забезпечені,”- розповідає Валентин Шинкаренко.

Валентин Шинкаренко також додає: реорганізація підприємства ускладнить взаємодію з клієнтами та індивідуальне виготовлення протезів, особливо для пацієнтів в області.

“Ми виїжджаємо, робимо примірки, заміряємо, видаємо на дому. Робимо багато виїздів у райони, села Житомирської області. Бувають ситуації, коли винаймати машину людині, наприклад, з Олевська - дуже великі гроші”.

Житомирський окружний адміністративний суд зупинив дію наказу Міністерства соціальної політики України, тож наразі процес реорганізації призупинено.

18 листопада суд має винести остаточне рішення по справі.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада при облдержадміністрації відбувся круглий стіл з питань діяльності Житомирського державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі