Влада

Порошенко присвоїв звання Героя України пораненому майору з Житомира

8 December 2014, 12:22

4 грудня президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України майору Олександру Петраківському.

Відповідний указ опублікований на офіційному сайті президента України.

«За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» ПЕТРАКІВСЬКОМУ Олександру Петровичу – майору», - йдеться в указі від 4 грудня.

Петраківський Олександр Петрович народився у Житомирі в 1988 році. Капітан (нині майор) Олександр Петраківський очолював групу спеціального призначення оперативного командування «Північ» Збройних Сил України. 20 липня група військових під його керівництвом, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

У військовому госпіталі Олександру зробили декілька складних операцій, чоловік переніс два мікроінсульти, тривалий час перебував у медикаментозній комі. За останньою інформацією, у жовтні Олександра Петраківського відправили на лікування до Ізраїлю, проте волонтери досі збирають кошти на його лікування та реабілітацію, оскільки закордонна клініка зголосилася взяти його на лікування після часткової оплати рахунку.

Карти ПриватБанку на ім’я дружини Олександра - Петраківської Галини Андріївни:

5168 7572 7131 6855;

5167 9872 0414 2794.

Телефон 067-34-82-170 (Петраківський Петро Станіславович, батько).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі