Влада

На засіданні Житомирського міськвиконкому запропонували ліквідувати КП «Реклама»

17 December 2014, 14:50

Комунальне підприємство «Реклама» Житомирської міської ради необхідно ліквідувати.

З такою ініціативою на черговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради виступив член виконкому Микола Костриця.

Виконавчий комітет планував заслухати директора КП «Реклама» Володимира Шуста, який мав поінформувати присутніх про роботу очолюваного ним підприємства. Однак через стан здоров’я (захворювання на грип) Шуст на засідання виконкому не з’явився.

Замість нього до трибуни вийшов Микола Костриця, який висловив сумніви, що Володимир Шуст буде присутнім на наступному засіданні виконкому, та висловив аргументи щодо необхідності ліквідувати комунальне підприємство.

«Доцільність існування комунального підприємства «Реклама», кому і за що платить бізнес за рекламу у місті Житомирі? Відповідно до чинного законодавства, плата за тимчасове використання місць, що перебувають у комунальній власності, має спрямовуватись виключно до міського бюджету. По суті, КП «Реклама» ніякого відношення до цих коштів не має і з 2009 року не повинно взагалі існувати і отримувати ці кошти. Бізнес звертається до головного розміщувача зовнішньої реклами – до управління архітектури, а не до КП «Реклама». Саме управління архітектури готує відповідні документи. КП «Реклама» отримує кошти з бізнесу за роботу, яку вони не повинні виконувати, не зрозуміло, за що. Реклама використовує простір міста, а не комунального підприємства, тому кошти мають надходити до бюджету міста. Комунальне підприємство, яке займається своєю господарською діяльністю, витрачає кошти на своє утримання на власний розсуд», - зазначив Костриця.

Він наголосив: щорічно бізнес сплачує КП «Реклама» близько 3 млн. 700 тис. грн. за розміщення зовнішньої реклами. Однак бюджет міста отримує менше 300 тис. грн. (менше 10%) від цієї суми як відрахування частини чистого прибутку КП «Реклама». При цьому адмінвитрати на утримання 27 штатних працівників КП «Реклама» перевищують 3,5 млн. грн.

«Заробітна плата працівників – від 5 тис. грн. у секретарки до 10 тис. грн. у директора комунального підприємства», - підкреслив Костриця та звернувся до членів виконкому з пропозицією підтримати звернення до депутатських корпусу, аби на комісіях була обговорена доцільність існування КП «Реклама», і це питання було винесене на розгляд сесії міської ради.

Під час засідання виконкому було вирішено створити робочу групу, яка вивчатиме необхідність існування КП «Реклама».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі