Місто

Житомирянам нагадали про заборону феєрверків

29 December 2014, 17:09

Святкові салюти, феєрверки та інші піротехнічні засоби. Що ближче до Нового Року, то все більше подібних товарів можна зустріти на прилавках кіосків та в магазинах. Ще півроку тому житомирський міськвиконком  заборонив використання піротехнічних засобів в межах міста, і напередодні новорічних та різдвяних свят правоохоронці нагадують - гучне святкування може обійтись піротехнікам-аматорам штрафом від ста сімдесяти гривень.

“У межах міста Житомир існує заборона на використання піротехнічних засобів. Навіть у новорічну ніч усіх салютів та феєрверків. Чому це рішення було прийняте – звісно, у зв’язку з подіями в зоні АТО. Я думаю, що на даний час застосування піротехнічних засобів і проведення великих веселих свят - не актуально. Тому що на території Житомирської області ми маємо стільки загиблих в ході проведення антитерористичної операції, і всі наші частини, які дислокуються у нас, беруть активну участь. І я думаю, що не таке вже і велике свято, і можна обійтись без піротехнічних засобів”, - розповідає начальник сектору дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду УГБ УМВС України в Житомирській області Олександр Господарчук.

У військовому госпіталі кажуть: багато хто з бійців, які повернулись із зони проведення АТО, внаслідок постійних обстрілів отримали акустичну травму. Військові медики переконані - вибухи феєрверків та салютів справлять вкрай негативний ефект на психологічний стан військовослужбовців.

“Акустична травма - вона дійсно спричиняє негативні переживання. І ця акустична атмосфера: постріли, вибухи під вінком або десь поблизу оселі, вона може спричинити нервові розлади, зриви тієї, скажімо так, терапії, яку вони проходять тут. Тому що воїни витримали велике психоемоційне навантаження, вони побували в зоні бойових дій. Але в мирному житті, коли ти вдома, і під вікном в тебе вибухи, навіть старі люди і малі діти, а особливо військовослужбовці, які причетні до виконання бойових завдань, вони це сприймають як небезпеку”, - запевняє заступник начальника Житомирського військового госпіталю по роботі з особовим складом Олексій Бердник.

Військові медики переконані: за гроші, які житомиряни планують витратити на придбання феєрверків та салютів, краще придбати фруктів та солодощів і привітати рідних, або навіть завітати на свята до військовослужбовців у шпиталь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі