Влада

Директор фіндепартаменту Житомирської ОДА розповіла про мільйонні втрати обласного бюджету в 2015 році

30 December 2014, 16:46

 30 грудня в Житомирській облдержадміністрації відбулася нарада з питань формування обласного бюджету на 2015 рік.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Про формування обласного бюджету на 2015 рік доповідала директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко.

«Бюджет – це баланс доходів та видатків. На відміну від доходів поточного року (доходи першого та другого кошику), враховуючи нове законодавство цього поділу на доходи не буде, будуть податки, які надходитимуть до загального фонду обласного бюджету. Доходи спеціального фонду будуть значно зменшені за їх кількістю», - наголосила директор департаменту.

За словами Ганни Ємченко, буде три види надходжень до спеціального фонду обласного бюджету 2015 року: відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва; за шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу; кошти бюджетних установ. Загальний фонд обласного бюджету формуватиметься сімнадцятьма видами доходів.

Податок від доходів фізичних осіб очікується на рівні 226, 3 млн. грн., при цьому у порівнянні з 2014 роком втрачено буде 135 млн. грн. Наступного року до обласного бюджету спрямовуватиметься 15% від податків на доходи фізичних осіб, а не 25% як було раніше.

Також посадовець повідомила, що у 2015 році буде втрачено в обласному бюджеті надходження від сплати за користування надрами місцевого значення (видобуток щебеню та каменю). Область від цих доходів буде отримуватиме 25%, замість 50%. Ці кошти також спрямовуються до державного бюджету.

Ганна Ємченко наголосила, що за попередніми підрахунками до загального фонду обласного бюджету наступного року очікується надходження на рівні 343 млн. грн.

Субвенції, які були у поточному році, залишаються, але вони стосуються в основному районних та місцевих бюджетів на різні види соціальних допомог.

Наступного року буде надано три види державної субвенції обласному бюджету: освітня – для утримання шкіл-інтернатів (розпорядник Міністерство освіти і науки України); на підготовку робітних кадрів – утримання профтехучилищ (розпорядник Міністерство освіти і науки України); медична – утримання галузі охорони здоров’я (розпорядник Міністерство охорони здоров’я України).

Фонд оплати праці залишиться на рівні 2014 року. Мінімальна заробітна плата у 2015 році становитиме, як і у поточному році, 1218 грн. На рівні цього року залишиться і мінімальний прожитковий мінімум – 1176грн., який можливо буде підвищений у грудні 2015 року до 1330 грн.

В облдержадміністрації наголошують, що департамент фінансів усі дні, крім 1 та 7 січня, працюватиме над проектом обласного бюджету 2015 року, який буде подано для розгляду та затвердження депутатам на сесії обласної ради 16 січня 2015 року.

Фото прес-служби облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі