Економіка

Житомирська область розраховуються за газ лише на 65%, але дотримується лімітів

19 January 2015, 12:00

 Станом на 13 січня 2015 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 18 млрд. грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 5,1 млрд. грн. (39,1%).

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Зростання заборгованості відбулось внаслідок оформлення актів прийому-передачі спожитих обсягів газу у грудні поточного року. Певне зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється тим, що розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця. Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 75% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 14%, борг прямих промислових споживачів — близько 11%. Найбільшим підприємством-боржником (за винятком підприємств, які знаходяться в зоні АТО) залишається ДП Криворізька теплоцентраль, борг якого складає 952 млн. грн.», - йдеться у повідомленні.

Сумарний борг підприємств Житомирської область перед «Нафтогаз України» за газ, спожитий для виробництва теплової енергії, становить 233 млн. 242 тис. 198 грн., з яких 85 млн. 29 тис. 466 грн. область заборгувала у 2014 році. Рівень оплати підприємств теплоенергетики минулого року в середньому по області становив 65%. Більше половини заборгованої суми на рахунку КП «Житомиртеплокомуненерго».

У таблиці зазначено: назва підприємства ТЕЦ; сумарна заборгованість, грн; заборгованість за 2014 р., грн; рівень оплати за 2014 р., %; динаміка сумарної заборгованості за минулий тиждень (менше 0 – зменшення; більше 0 – збільшення).

За інформацією НАК «Нафтогаз України» Житомирська область одна з трьох, які не перевищили ліміти газу у грудні минулого року.

«Найбільше перевищення лімітів, встановлених Постановою № 296, спостерігалось у Рівненській (+75%), Черкаській (+63%), Тернопільській (+61%), Київській (+53%) областях та місті Києві (+40%)», - повідомляє прес-служба «Нафтогаз України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі