Місто

У Житомирі спалили опудало Путіна та вшанували пам’ять загиблих за незалежність України

22 January 2015, 14:08

 22 січня, в День Соборності України, близько двохсот людей зібрались на центральній площі Житомира, щоб вшанувати пам’ять про загиблих за незалежність нашої держави.

Представники батальйону оборони краю «Полісся» та інших політичних і громадських об’єднань поклали квіти до постаменту на майдані Соборному, де колись стояв пам’ятник Леніну. Нині на постаменті висить банер з фотографіями військовослужбовців Збройних сил України, які загинули під час конфлікту на Донбасі. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Учасники акції також спалили опудало Путіна, як символ агресії на сході України.

«Це символ агресора – маска Путіна. Нам нічого ділити з російським народом, але агресор в особі Путіна – це є символ. Ця акція спрямована, що б у цей день, в День Соборності, показати, що ми єдині в своїх починаннях, у своїх прагненнях і наше завдання – перемогти, залишитися єдиною країною, не розділеною на Схід і Захід, не розділеною на якісь федеральні округи, як хоче цього зараз агресор. Ми єдині», - каже представник батальйону оборони краю «Полісся» Олег Умінський.

Волонтерка, син якої зараз знаходиться у зоні АТО, розповідає: найголовніше зараз – ще більше згуртуватись та допомагати військовим на сході.

«Цією акцією ми хочемо довести, що дійсно Україна – єдина країна і соборна. Не залежно від того, що у нас в країні війна, вона нас об’єднала ще сильніше, ми згуртувались, бо потрібно підтримувати наших хлопців, щоб вони відчували нашу підтримку. І повірте нам, волонтерам Житомирської області, як кажуть наші хлопці на передовій: не треба нам зброї, випустіть волонтерів і дайте Путіна – розірвуть руками. Тому ми хочемо, щоб ми і далі були єдиною соборною країною, щоб наші чоловіки повернулись додому і наші діти були вдома», - переконує волонтер громадської організації «Матері Майдану» Олена Терентюк.

 

 

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі