Місто

Житомирські активісти звернулися у генпрокуратуру та СБУ щодо діяльності «Сбербанку Росії»

5 February 2015, 12:45

 Кілька десятків чоловіків у камуфляжній формі 5 лютого влаштували акцію протесту біля  відділення «Сбербанку Росії» на майдані Соборному у Житомирі.

Активісти ГО «Святослав», «Купол», партії «Патріоти України», батальйону «Полісся» та «Рух Автомайдан Житомир» тримали у руках плакати «Банк агресора», «Банк – посібник тероризму».

«Ми помітили, в соціальних мережах з'явилося дуже багато оголошень з проханням надавати допомогу різним бандформування в Луганській та Донецькій області, надавати матеріальну допомогу і там вказуються картки, куди просять перераховувати кошти в основному «Сбербанк Росії». Ми проти цього, хочемо, щоб керівництво банку прийняло заходи, щоб ці потоки зупинити», - розказав співорганізатор акції Іван Єщенко.

Активісти пояснили, що їх акція – мирна, вони не планують бити вікна та вивіски, втім чекають рішучих дій. Свої претензії та вимоги вони виклали письмово і передали звернення керуючому відділенням банку, звернулися також до генпрокурора та начальника СБУ.

«В мережі Інтернет у вільному доступі знаходяться інформація про можливість підтримати сепаратистів та терористів, які вчиняють протиправні дії на території України: у Луганській та Донецькій областях шляхом перерахунку коштів на картковий рахунок, який відкритий у «Сбербанку Росії». Працівники «Сбербанку Росії» такими діями свідомо сприяють сепаратизму, тероризму та загостренню конфлікту на території України. З метою припинення протиправних дій, спрямованих на фінансування сепаратизму та тероризму, просимо встановити осіб, причетних до відкриття у «Сбербанку Росії» карткового рахунку, кола осіб, які перераховували кошти на картковий рахунок та притягнути до відповідальності винних. Вирішити питання щодо анулювання ліцензії «Сбербанку Росії», - йдеться у зверненні.

До активістів вийшов керуючий відділенням «Сбербанку Росії» у Житомирі, він прийняв звернення і відповів на претензії.

«Ми – юридична особа України, ліцензія Національного банку України, якщо у вас є претензія до назви, ніяк тут житомирське відділення ці питання не вирішить, їдьте у Національний банк, їдьте в Адміністрацію Президента. Якщо вони вирішать, що така назва не має права існувати, ми – виконавці. Терорист для нас, для банківських працівників – це людина, яка внесена у список FATF – така міжнародна організація, яка вносить терористів. Якщо прийшла людина і відкрила у мене рахунок, я не маю права вам його відкрити. Я не знаю, він терорист, чи ні», - каже керуючий відділенням.

Активісти пообіцяли почекати 10 днів і якщо за цей час ніяких рішучих дій не буде зроблено, то вони будуть влаштовувати нові акції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі