Місто

Житомирські «кіборги» прийшли подивитися в очі Лілії Куришко, яка через суд хотіла стати учасником АТО

5 February 2015, 17:09

Кількасот людей під стінами Богунського районного суду – це реакція житомирян на справу щодо в.о. начальника головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області Лілії Куришко.

Її чоловік через суд вимагає, аби дружина повідомила Державну фіскальну службу про своє неодноразове перебування у зоні АТО. Таким чином Лілія Куришко може уникнути люстрації і, як мінімум, на час розгляду справи залишитись у своєму кріслі. До суду прийшли бійці, які нещодавно повернулися у відпустку з передової. Кажуть – хотіли б подивитися на чиновницю.

«Хотілося дуже в очі подивитися, чи не стидно їй буде. Ну і дізнатися, як собі зробити учасника АТО, бо ми з хлопцями, ні поранені наші не можуть зробити собі учасника АТО, бо постійно десь не вистачає якихось довідок, або ще щось. Думаю, Куришко може б підказала нам шлях», - каже десантник 95-ї окремої аеромобільної бригади Сергій Білоус.

Доброволець українського корпусу «Правий сектор» Ярослав Ходаківський пропонує чиновниці отримати статус учасника АТО чесним способом.

«Якщо вона хоче, щоб їй народ пробачив те, що вона наробила, то нехай їде туди і доказує там на передку. Нехай буде медсестрою, нехай перев'язує хлопцям рани, нехай рятує життя, а не тут вони займаються дерибаном, розкраданням, пресують бізнес і цим самим хочуть получити учасника АТО. Такого не буде», - каже Ярослав Ходаківський.

Військові не приховують свого обурення.

«Якщо сказати, що ми обурені – це не сказати нічого. Ми настільки злі на таких людей, тому що вони прикриваються кров’ю наших загиблих побратимів, кров’ю хлопців, які зараз лежать у госпіталях, здоров’ям та ризиком для життя тих хлопців, які воюють зараз. Наша позиція, як ГО «Бойове братерство ветеранів АТО» - однозначна. Таким людям не місце при владі. Таких чиновників бути не повинно. Ми готові їх переслідувати де завгодно, як завгодно і чим завгодно. Якщо усе вирішиться у правовому полі – це буде чудово», - розповів боєць 95 окремої  аеромобільної бригади з позивним «Аскольд».

На суд ні Лілія Куришко, ні її чоловік не прийшли. Натомість позивач подав заяву і попросив залишити справу без розгляду, яку суд задовольнив.

Представники батальйону оборони краю «Полісся» не виключають: чиновниця може спробувати знову уникнути люстрації, коли ажіотаж навколо її справи спаде.

«Я запитав з приводу того, що було дві ухвали. Одна про те, що прийняти до розгляду, а інша про те, що на час розгляду справи призупинити дію закону зі звільненням її з податкової. На сьогоднішній день ці обмеження зняті і зараз вона повинна бути звільнена, згідно закону про люстрацію. Оскільки у неї немає підстав не потрапити під дію цього закону», - розповів представник батальйону оборони краю «Полісся» Олег Умінський.

Військові та громадські активісти обіцяють і надалі слідкувати за тим, наскільки прозоро і чесно у Житомирі роздаватимуть статуси учасників АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі