Місто

У Житомирі на базі колишнього санаторію хочуть створити реабілітаційний центр для учасників АТО

19 February 2015, 09:17

Дірява підлога, обшарпані стіни та стеля, що будь-якої миті може обвалитися на голову. Так сьогодні виглядає колишній санаторій на Корбутівці, на базі якого хочуть створити Центр для лікування та реабілітації учасників АТО. За словами ініціатора проекту, народного депутата України Борислава Розенблата, заклад не функціонує вже понад 10 років, але якщо докласти зусиль, то вже за півроку тут зможуть відновлюватися поранені військові:

«Це приміщення далі продовжує стояти, воно приходить в занепад. І у мене з Валерієм Логіновим виникло таке бажання зробити з нього реабілітаційний центр для наших хлопців, воїнів АТО»,- говорить нардеп.

На думку депутата обласної ради Олега Корха, існує нагальна потреба у створенні такого центру. Він обіцяє вже на найближчій сесії облради підняти питання про виділення цього приміщення під реабілітаційний центр для бійців АТО:

«В Україні немає санаторіїв такого плану. Раніше був у Криму, але на даний момент ми його втратили. Тому, вважаю, ми повинні відкрити такий центр у нас»,- зазначив Корх.

У свою чергу Борислав Розенблат запевнив, що вже спілкувався з міністром соціальної політики Розенком стосовно виділення коштів з держбюджету на цей проект і отримав позитивну відповідь. Нардеп сподівається, що незабаром у житомирському реабілітаційному центрі зможуть відновлюватися після травм військові з усієї України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі