Суспільство

У центри зайнятості Житомирської області звернулися 1200 переселенців, знайшли роботу 245

24 February 2015, 10:17

За час після анексії АР Крим та початку проведення АТО 1,2 тис. мешканців Донецької, Луганської областей та АР Крим, з яких 744 особи офіційно визнані внутрішньо переміщеними особами, звернулися за сприянням у працевлаштуванні до центрів зайнятості Житомирської області, за місцем тимчасового проживання.

Про це повідомляє Житомирська служба зайнятості.

Вимушені переселенці оселяються більше у містах, ніж у сільській місцевості. Більше половини співвітчизників, переміщених на тимчасове проживання в нашу область, розміщені у п’яти найбільших містах області. Серед районів області найбільше переселенців зосереджено нині у Коростишівському, Володарсько-Волинському та Овруцькому.

Серед внутрішньо переміщених осіб, які на 1 січня 2015 року мали статус безробітного, майже 18% становили фахівці, близько 15% – професіонали та особи, які мали найпростіші професії, 14% – працівники сфери торгівлі та послуг, 11% – вищі державні службовці, керівники, менеджери  (управителі) та кваліфіковані робітники з інструментом.

Центри зайнятості області посприяли у працевлаштуванні 245 громадян, що вимушено покинули місця свого постійного проживання, з них – 179 громадян, які набули статусу внутрішньо переміщених осіб у період з 1 жовтня 2014 року по 13 лютого 2015 року. За рівнем їх працевлаштування (відношення кількості працевлаштованих до загальної чисельності тих, які отримували послуги) Житомирщина на другому місці у державі з показником 24% при середньому рівні 12%.

Інфографіка з сайту Житомирської служби зайнятості

Серед центрів зайнятості Житомирської області кращі результати працевлаштування переселенців мають Житомирський, Андрушівський, Бердичівський та Новоград-Волинський, де стали зайнятими кожен третій вимушений залишити своє постійне місце проживання через окупацію чи бойові дії.

12 безробітних з числа переміщених на Житомирщину мешканців східних областей та Криму проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості з метою подальшого працевлаштування, ще 12 осіб мали нетривалу зайнятість на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Cтаном на 13 лютого 2015 року продовжували отримувати послуги служби зайнятості 472 переселенців (22 особи з Криму, 268 - з Донецька та 182 – з Луганська), з них 322 – зі статусом безробітного.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 12 лютого у Житомирську область прибуло 6759 вимушених переселенцівВ основному приїздять люди з найгарячіших точок – Дебальцевого, Краматорська, Луганська, Горлівки Донецької області, Авдіївки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі