Суспільство

У Новоград-Волинському районі поховали сержанта 30-ї бригади, який загинув під Саур-Могилою

27 February 2015, 15:09

26 лютого у місті Новоград-Волинський Житомирської області громада провела в останню дорогу свого земляка, загиблого в зоні АТО Акі Камбарова.

По це повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

Прощання зі старшиною, головним сержантом механізованої роти 1 механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади відбулося у міському Будинку офіцерів.

Провести в останню дорогу та підтримати рідних загиблого героя прийшли представники міської та районної влади, військові побратими та усі небайдужі люди.

Камбаров Акі Анатолійович народився 23 серпня 1975 року у місті Мари Республіки Туркменістан, за походженням – українець.

У 1995 році отримав середньо-спеціальну освіту в Новоград-Волинському СПТУ. У 1994-1995 роках проходив військову строкову службу у 169-му навчальному центрі смт. Десна. У 2000 році вступив на військову службу за контрактом у 30-ту ОМБр, де перебував на посадах – командира танку, заступника командира взводу-командира бойової машини механізованого батальйону, командира бойової машини-командира відділення механізованого батальйону, головного сержанта механізованої роти механізованого батальйону.

Виконуючи свій військовий обов’язок, брав активну участь у миротворчих місіях на Африканському континенті (Сьєрра-Леоне), у республіках Ірак та Косово. Чи не з перших днів протистояння захищав кордони рідної землі на сході України.

Усі, хто знав Акі, розповідають про нього як про людину скромну, виховану, надійну, з гарним почуттям гумору.

Загинув патріот смертю хоробрих в бою за волю та незалежність України внаслідок обстрілу під горою Саур-Могила Донецької області. У нього залишилися двоє неповнолітніх синів та дружина, яка ще у 2008 році  вирішила розділити нелегкий військовий шлях разом із чоловіком і вступила на військову службу до 1-го механізованого батальйону 30-ї ОМБр.

Поховали загиблого офіцера у селі Сусли Новоград-Волинського району.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22 серпня 2014 року 39-річний боєць 30-ї Новоград-Волинської бригади Акі Камбаров числився у списку полонених.

Прощання з Акі Камбаровим. Фото прес-служби Новоград-Волинської міської ради

За повідомленням прес-служби Новоград-Волинської міської ради, вранці 27 лютого в Будинку офіцерів попрощалися іще з одним загиблим військовослужбовцем - старшим солдатом Богданом Сахнюком.

«В п'ятницю 27 лютого, з 9:00 до 10:00 біля Будинку офіцерів Новоград-Волинська відбудеться прощання з військовим 30-ї ОМБр, ст. солдатом Богданом Сахнюком, який загинув в серпні минулого року у селі Степанівка, Донецької області. Богдан був водієм полковника Нестеренка, який на той час був командиром 30-ї бригади. Вічна пам'ять», - написала користувачка Facebook Alexandra Stakan.

Богдан Сахнюк. Фото з соцмережі

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15 вересня 2014 року військовослужбовець 30-ї бригади Богдан Петрович Сахнюк, 17.06.1977 р. н., числився у списку полонених та зниклих безвісти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі