Місто

У Житомирі економлять газ, але опалювальний сезон ще не закінчується, - теплокомуненерго

12 March 2015, 11:55

 Житомирянка Олеся, яка мешкає на вулиці Клосовського, поскаржилася Житомир.info на практично холодні уночі батареї. Каже, зверталася у міську службу «15-80», де їй нічого конкретного не відповіли.

Інформацію про ледь теплі вночі батареї підтвердила мешканка гуртожитку по вулиці Шевченка, яку також цікавить, чи буде зроблений перерахунок плати за не отримане тепло.

Холодні батареї – це економія газу чи плавне завершення опалювального сезону?

Як відомо, 11 березня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до органів місцевої влади в регіонах, де дозволяють температурні режими, терміново прийняти рішення «про зменшення температури теплоносія і зупинку обігріву повітря».

За коментарем ми звернулися до КП «Житомиртеплокомуненерго», а саме - до начальника теплової інспекції ЖТКЕ Бориса Бондарчука, який особисто спілкується зі споживачами тепла і знає всі їх проблеми.

Він відповів, що доручення прем’єра про дострокове завершення опалювального сезону Житомира не стосується, оскільки середньодобова температура повітря у місті ще не перевищила +8 градусів (як відомо, існує така норма).

Холодні батареї у квартирах Борис Бондарчук пояснює економією газу котельнями. З його слів, температура теплоносіїв залежить конкретно від начальника кожної окремо взятої котельні.

«Є ліміти газу для Житомира, які доведені до керівника кожної котельні, і безпосередньо кожен начальник затверджує графік її роботи. І коли надворі «плюс», котельні зменшують подачу газу або повністю на певний час призупиняють роботу», - пояснив  Бондарчук.

Щодо перерахунку плати за тепло споживачам, то все залежить від кількості витраченого газу, - продовжує начальник теплової інспекції. Якщо котельня за місяць взяла менше газу, ніж за попередній, значить, користувачам буде пропорційно зменшена плата за тепло.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко дав доручення головам облдержадміністрацій розробити комплекс заходів, спрямованих на скорочення споживання газу та завершення опалювального сезону раніше, ніж у попередні роки, з огляду на підвищення температури повітря.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі