Місто

Влада Житомира за три роки планує витратити на світлофори, дорожні знаки та розмітку 11 млн.грн.

1 April 2015, 12:00

 Влада Житомира планує затвердити Програму організації безпеки руху транспорту та пішоходів на 2015-2017 роки, на реалізацію якої виділятимуть 11,2 млн. грн. з міського бюджету.

Проект рішення сесії про затвердження вказаної програми опублікований 1 квітня на сайті міської ради.

«В м. Житомирі станом на 01.01.2015 року в експлуатації знаходиться 105 світлофорних об’єктів, з яких 50 входило до автоматизованої системи управління дорожнім рухом. Також експлуатується 3820 дорожніх знаків, 4268 погонних метрів пішохідних огороджень. Нове будівництво та планова заміна технічних засобів регулювання дорожнього руху в основному проводились до 1980 року, і на теперішній час вони знаходяться в експлуатації більше 30 років, при нормативному терміні експлуатації до 10 років. На даний час 60-80 % технічних засобів регулювання дорожнього руху знаходиться в стані, що не відповідає вимогам ДСТУ. Наявний стан розвитку сфери дорожнього руху транспортних засобів на вулично-дорожній мережі та його безпеки свідчить про необхідність продовження будівництва, монтажу, реконструкції, впровадження, ремонту та експлуатації технічних засобів регулювання, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, дорожніх знаків, шляхових та пішохідних огороджень, розмітки проїжджої частини вулиць та автостоянок», - пояснює міська влада необхідність прийняття програми.

Метою Програми є організація безпеки дорожнього руху транспорту та пішоходів у місті, забезпечення функціонування та належного технічного стану засобів регулювання дорожнього руху, створення безпечних і комфортних умов для його учасників.

Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма, передбачається вирішити шляхом:

забезпечення оплати спожитої електроенергії світлофорними об’єктами;

утримання, проведення технічного обслуговування, ремонту, заміни засобів регулювання дорожнього руху в т.ч.  лампових світлофорних об’єктів на енергозберігаючі світлодіодні, дорожніх знаків і турнікетного огородження;

впровадження автоматизованої системи керування дорожнім рухом;

забезпечення належної розмітки проїжджої частини вулично-дорожньої мережі міста;

влаштування елементів примусового зниження швидкості руху «Лежачий поліцейський»;

інші роботи, що пов’язані з належною експлуатацією, утриманням, ремонтом засобів регулювання дорожнього руху.

«Джерелом фінансування Програми є кошти міського бюджету, а також інші джерела не заборонені чинним законодавством», - зазначено у проекті програми.

На виконання заходів планують за три роки виділити 11 млн. 236,1 тис. грн., з яких: 3 млн. 242,9 тис.грн. – у 2015 році; 3 млн. 657,8 – у 2016 році; 4 млн. 335,4 тис.грн. – в 2017.

Відповідальним виконавцем Програми планують призначити управління транспорту і зв’язку міської ради та виконавчий комітет Житомирської міської ради. Виконувати заплановані заходи будуть два комунальних підприємства – «Міськсвітло» та «Управління автомобільних шляхів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі