Місто

Житомирські католики святкують Пасху, а православні – вербну неділю

5 April 2015, 15:42

 5 квітня римо-католики відзначають найвеличніше свято – Хрестове Воскресіння, а у православних вірян цього дня – вербна неділя.

«Пасхальна Ніч засяяла світлом Христового Воскресіння! Немає вже місця в наших серцях для темряви та смутку, бо через свої терпіння та кров пролиту на хресті Господь Ісус приніс нам прощення гріхів і обдарував нас надією вічного життя. Отож і ми наповнені цією радістю бажаємо Вам, дорогі парафіяни, щоб Воскреслий Христос дав Вам світлі очі віри, здібні розпізнавати Його в обличчях наших ближніх; наповнив Ваші серця любов’ю, котра для добра інших вміє жертвувати собою; укріпив Вашу надію, яка дає вже «тут» і «тепер» коштувати славу майбутнього віку. В цей прекрасний день Христового Воскресіння єднаємось також з тими, хто захищає кордони нашої Батьківщини, з їхніми сім'ями, та родинами тих, хто загинув на Сході та Майдані. Віримо, що цей важкий час для всіх нас закінчиться світлим воскресінням для нашої Вітчизни. Молимо Бога, щоб обдарував Вас витривалістю, відвагою серця та миром в душі. З нами Бог!», - вітає прихожан на своєму сайті житомирська парафія св.Йоана з Дуклі.

У неділю шостої седмиці Великого посту православні християни святкують Вхід Господній в Єрусалим – повідомляє Свято-Михайлівський кафедральний собор.

«Вербна неділя для православних християн завжди була радісним і очікуваним святом Входу Господнього до Єрусалиму. «Не я б'ю - верба б'є, За тиждень Великдень, недалечко червоне яєчко!» - так приказували сьогодні багаточисельні прихожани Свято-Михайлівського кафедрального собору і легенько били один одного освяченою вербою. До Великодня залишився останній Страсний тиждень. Молімося, щоб Господь послав нам терпіння та мудрість в дні спомину Господніх страстей», - звертається до житомирян прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору.

 

Вербна неділя у Спасо-Преображенському соборі

Вербна неділя у Свято-Михайлівському кафедральному соборі

 

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі