Влада

Аргументи «за» і «проти» ліквідації Богунської та Корольовської райрад у місті Житомирі

23 April 2015, 20:01

 Не проводити вибори до районних рад Житомира і таким чином ліквідувати Богунську та Корольовську райради – це питання стало головним на позачерговій сесії міської ради 23 квітня.

Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин навів у приклад Львів, Вінницю і Чернівці, які вже ліквідували міські райради. А також показав розрахунки, що таким чином можна скоротити видатки на утримання адмінбудинків, обслуговуючого персоналу, апарату районних рад та низки відділів, повноваження яких нині зведені до мінімуму.

«Я хочу, щоб депутати чітко розуміли – ті соціальні працівники, які працюють із соціально незахищеними групами населення, отримають підвищення заробітної плати на 50%. Ми скорочуємо витрати на адмінперсонал, на утримання і збільшуємо тим самим заробітну плату нашим соціальним працівникам», - зазначив Сергій Сухомлин.

Районні ради не можна ліквідовувати – у цьому переконані голови самих районних рад. Мовляв, житомирянам буде значно важче достукатись до міських депутатів, а ще близько двохсот людей залишаться без роботи.

«В такому разі ліквідується повністю всі виконавчі органи до останньої людини. Всі працівники мають бути попереджені про скорочення, отримати вихідну допомогу – тут ще додаткові витрати будуть, невикористані відпустки, які накопичились. У нас 93,5 одиниць в Корольовській раді. У Богунській трошки більше», - пояснив голова Корольовської районної ради Олег Соя.

Думки депутатів розділилися. Одні наводили аргументи, чому варто ліквідувати райради, інші – переконували, що навпаки потрібно розширити їх повноваження.

«Я не думаю, що 60 депутатів міської ради працюють настільки ефективно, щоб почути кожного, хто проживає у них на окрузі. Нехай існують ті органи, які сьогодні підтвердили: вони ефективно вирішують проблеми соціального захисту населення», - висловилась депутат Наталія Леонченко.

«Житомиряни отримують 12 мільйонів коштів, які ми сьогодні витрачаємо тільки на одну задачу соціального навантаження, яке може бути перекладено на відповідні управління міста. Моя думка і моє бачення – плюс 12 мільйонів для Житомира, житомирян, благоустрою, освіти і таке інше», - апелював Борис Буряченко.

Зрештою, рішення не ухвалили: за нього проголосували 18 з 45 присутніх депутатів. Сергій Сухомлин певен – в знаки далося те, що депутати вже готуються до виборів:

«Не можна було виносити це питання за півроку до виборів. Тому що депутати розуміють, яка конкуренція буде з боку цих районних депутатів на мажоритарних округах. Я думаю, що коли буде новий склад Житомирського міської ради, це питання один з перших стане на голосування і з цього питання буде прийнято позитивне рішення», - сказав Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі