Місто

У Житомирі День Перемоги відзначать коридором пошани, військовим салютом та «маковим» конфетті

8 May 2015, 11:01

 9 травня об 11.00 годині з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочнуться урочистості біля Монументу Слави у Житомирі.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

На зелених алеях буде виставлено макову інсталяцію із 2 тисяч великих маків. Військовослужбовці вздовж алей стануть у «коридор пошани».

Після виступів ветерани, учасники АТО, керівництво, духовенство, гості та громадськість викладуть квітами велику квітку пам’яті – мак, який буде оформлений навколо вічного вогню.

Під час урочистостей звучатиме військовий духовий оркестр, гімн України, класична музика та постріли військового салюту.

За інформацією прес-служби Житомирської міської ради,  музичний супровід свята забезпечить зведений оркестр Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій та міського Палацу культури.

«На гранітних плитах  Вічного Вогню по колу буде викладена  Макова квітка (інсталяція), що символізує символ пам’яті про тих, хто загинув під час світовий війн та інших збройних конфліктів. Це 5 макових пелюсток 1,5 м в діаметрі з комірками для розміщення квіткової композиції.

Під час  виставлення учнями загальноосвітніх шкіл макової інсталяції з 2 тисяч маків пролунає музична композиція у виконання дуету скрипалів «Дель-Арте», - йдеться у повідомленні.

Під час офіційної частини запланована передача естафети ветеранами Великої Вітчизняної війни та учасниками збройних конфліктів конусоподібної гільзи у вигляді Прикордонного стовпа як символу охорони рідної держави командуванню Високомобільних військ Збройний Сил України (Житомирський гарнізон).

Під час урочистостей передбачені також хвилина мовчання та військовий салют.

Під час викладання квітки пам’яті (Червоного маку) на постаменті Вічного Вогню учасниками урочистостей плануються вистріли двох пневматичних гармат, з яких на всіх присутніх спаде «макове конфетті», - зазначає прес-служба.

Також 9 травня об 11 годині у Державному архіві Житомирської області відбудеться відкриття документальної виставки архівних документів, присвяченої 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі