Влада

Для оздоровлення дітей департамент Житомирської ОДА придбав 837 путівок в два санаторії

19 May 2015, 17:06

Департамент сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації провів тендер на послуги з оздоровлення дітей та придбав 837 путівок в санаторії.

Про це йдеться у відповідному оголошенні, опублікованому на сайті Державних закупівель.

На початку квітня департамент сім'ї, молоді та спорту оголосив про проведення відкритих торгів з метою придбання путівок для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, дітей учасників АТО, дітей із сімей внутрішньо переселених осіб. Планувалося придбати близько 1500 путівок по 8 лотам на очікувану суму - 5 млн. 341,8 тис. грн.

19 травня стали відомі результати проведених торгів по 7 із 8 лотів. Згідно оприлюднених результатів тендеру, департамент придбав 360 путівок до КП Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» та 477 путівок до Обласного санаторію радіаційного захисту для дорослого і дитячого населення (смт Камяний Брід Баранівського району) на загальну суму 3 млн. 251,7 тис. грн. Таким чином вартість однієї путівки (перебування однієї дитини в оздоровчому закладі протягом зміни у 21 календарний день) склала 3885 грн.

Відкриті торги по першому лоту, за яким планувалося придбати 674 путівки, не відбулися, оскільки тендерний комітет відхилив обидві подані пропозиції – від позашкільного навчально-оздоровчого закладу «Дитячо-юнацький табір «Березовий гай» (с. Скраглівка Бердичівського району) та комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» (с. Левків Житомирського району) у зв’язку з відсутністю певних документів.

Інші заклади дитячого оздоровлення у проведеному тендері участі не брали. Тим часом користувачі соцмереж повідомляють про те, що керівництву табору «Лісовий берег» (Житомирський район) «порадили не брати участь у торгах».

«Керівництву «Лісового берега» прямим текстом сказали, що участь у тендері на розподіл путівок вони можуть не брати - все рівно нічого не світить», - повідомляють у соцмережах і просять директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Світлану Гресь пояснити, «що саме вирішується на цьому тендері і чому керівництву табору порадили не брати у ньому участі». Також у соцмережі поширюють оголошення про акцію протесту для збереження табору «Лісовий берег», яка запланована на 15.00 21 травня на майдані Корольова у Житомирі. 

У коментарі журналісту Житомир.info заступник директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Олександр Антонюк розповів, що оголошення про проведення тендеру знаходилось у вільному доступі і кожен оздоровчий заклад міг подати заявку на участь у ньому.

«Оголошення про тендер висить на Віснику державних закупівель, їхнє право було подати заявку, чи ні. Вони відмовилися. «Лісовому берегу» пропонували участь в інших тендерах, наприклад, на оздоровлення вихованців Бердичівської школи-інтернату, але вони відмовляються. Сьогодні я дізнався, що на розгляд чергової сесії облради буде винесене питання про виділення на оздоровлення додаткових 300 тисяч грн. За ці кошти ми зможемо провести ще один тендер, в якому матиме можливість брати участь і «Лісовий берег», 100 путівок можна отримати», - розповів Олександр Антонюк і додав, що «Лісовий берег» – це обласна комунальна власність і «чутки про те, що його мають закрити, чи побудувати там котеджне містечко - повна нісенітниця».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі