Місто

На майдані Корольова кілька десятків житомирян вимагали повернути їм «Лісовий берег»

21 May 2015, 17:25

21 травня на майдані Корольова кілька десятків житомирян влаштували акцію на підтримку дитячого табору «Лісовий берег». На акцію прийшло багато підлітків, які щороку відпочивали саме у цьому закладі. Вони тримали фотокартки зі свого відпочинку у таборі та плакати «Поверніть нам «Лісовий берег», «Лісовий берег» - це родина!», «Байдужість до дітей – зневага до майбутнього України», «Здорові діти – здорова нація!».

Учасників акції турбувало питання – чи дійсно табір «Лісовий берег» збираються закрити, адже інтернетом ширяться чутки про те, що його ніби то планують ліквідувати, а землю віддати під будівництво котеджного містечка. Крім того, батьки, діти яких щороку відпочивали у цьому таборі, запитували, чому у цьому році вони не можуть отримати путівки за зниженою вартістю, як це було минулі роки, а лише по повній ціні.

До учасників акції вийшли директор департаменту сім'ї молоді та спорту Світлана Гресь, її заступник Олександр Антонюк, директор департаменту охорони здоров’я Олександр Торбас та член Громадської ради Леонід Антонюк.

За словами чиновників, питання про закриття чи ліквідацію табору «Лісовий берег» на сьогоднішній день не стоїть. Однак, щоб заповнити зміни, адміністрація закладу має брати участь у тендерах на оздоровлення дітей пільгових категорій. 20 квітня на засіданні оперативного штабу усім керівникам дитячих таборів та оздоровчих закладів було доведено до відома про проведення відповідних тендерів, але «Лісовий берег» заявки на участь у відкритих торгах не подав, тож цього разу упустив свою можливість, проте вона не остання у цьому сезоні.

«Ніхто не буде закривати «Лісовий берег» і не збирався цього робити. Табір буде працювати. Будемо допомагати. Я особисто зустрівся з керівником закладу і запропонував взяти участь у наступних тендерах. Сказали, що готуватимуть документи на участь. Однак, зрозумійте, що надалі усе залежить від адміністрації закладу – повинні бути належним чином оформлені усі відповідні документи», - розповів Олександр Антонюк, який пояснив, що тендер виграє заклад, цінова пропозиція якого буде найвигіднішою.

Олександр Торбас зазначив, що нині розглядається можливість виділення з обласного бюджету додаткових коштів на оздоровлення дітей пільгових категорій.

«22 травня на бюджетній комісії планується розглянути питання про виділення з обласного бюджету 300 тис. грн. на оздоровлення дітей. «Лісовий берег» збирається брати участь у тендері на ці путівки. Крім того, будемо просити виділити більше коштів, бо у цьому році на оздоровлення було виділено зовсім мало», - розповів Олександр Торбас.

Член Громадської ради Леонід Антонюк запевнив, що особисто буде вимагати від депутатів виділити не 300 тис. грн., а декілька мільйонів на оздоровлення дітей області, яким у цьому році просто немає, де відпочити. Така ситуація склалася не лише через недостатнє фінансування з обласного бюджету оздоровлення дітей пільгових категорій, а й через відсутність путівок за зниженою ціною, які раніше надавав фонд соціального страхування для працюючих батьків. У цьому році через фонд таких путівок отримати не можна, тож батьки, діти яких не відносяться до пільгових категорій, можуть лише придбати путівки, оплативши їх повну вартість – а це від 2,5 до 4 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, для оздоровлення дітей департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА придбав 837 путівок у два санаторії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі