Місто

У Житомирі близько семисот велосипедистів взяли участь у традиційному «Велодні»

30 May 2015, 14:34

30 травня декілька сотень житомирських велосипедистів взяли участь у «Велодні». Під музичний супровід колона велосипедистів проїхала центральними вулицями міста.  

Від майдану Соборного велосипедисти проїхали вулицею Перемоги, Лесі Українки, та Щорса, далі велоколона рушила на вулицю Київську,  Мануїльського, Леваневського та Велику Бердичівську, а фінішувалина Майдані Корольова.

Співорганізатор заходу Микола Костриця розповідає: метою цього заходу було показати, що кількість прихильників велотранспорту в Житомирі збільшується, і велосипедисти є повноцінними учасниками дорожнього руху.

«Велодень - це свято не тільки велосипедистів міста Житомира, це свято, яке проходить практично в усіх містах України. Цим заходом ми показуємо, що нас стає все більше і більше, що ми є повноцінними мешканцями міста, які потребують також розвитку велоінфраструктури. Я думаю, цьогорічний велодень зібрав не менше семисот учасників, хоча вісім років тому це було п’ять людей. Помічаємо не тільки по «Велодню», а щоденно користуючись велосипедом, що на вулицях стає все більше і більше велосипедистів, які, знову ж таки, потребують комфортних умов», - розповідає Микола Костриця.

Участь у заході взяли велосипедисти різного віку, люди приїздили цілими сім’ями. Учасниця велопробігу Світлана Ніколаєвська розповідає: цього року вперше стала учасницею «Велодня» і отримала безліч позитивних емоцій.

«Мені здається, всі люди, які там стояли, пропускали нашу колонну, були в захваті. Вони підримували нас гудками, оплесками, вигуками, і це, звичайно, надихає на здоровий образ життя, на такі чудові сімейні заходи», - каже Світлана Ніколаєвська.

Наприкінці пробігу навпроти будівлі облдержадміністрації велосипедисти створили живу фігуру велосипеда.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі