Влада

Заступник мера Житомира хоче впорядкувати стихійну торгівлю за допомогою ярмарків

16 June 2015, 17:40

15 червня у Житомирі заступник міського голови Євгеній Демчик провів робочу нараду з питання розміщення сільськогосподарських виробників, які реалізують продукцію власного виробництва на ринках та тимчасових торгівельних комплексах міста. На нараду були запрошені представники фермерських господарств та керівники ринків «Житній», «Сінний», «Хмільники», «Київський», «Тетерів», «Привокзальний».

Про це повідомляє сайт Житомирської міської ради.

Євгеній Демчик повідомив присутніх, що з метою забезпечення мешканців міста сільськогосподарською продукцією власного виробництва безпосередньо за цінами виробника виконавчим комітетом Житомирської міської ради спільно з департаментом агропромислового розвитку Житомирської обласної державної адміністрації по вулицях Лятошинського та Небесної Сотні вже проводились сільськогосподарські ярмарки. Однак останнім часом було встановлено, що на зазначених ярмарках переважно здійснювали діяльність не товаровиробники, а торговці з місцевих ринків, створюючи при цьому в центрі міста осередок стихійної торгівлі.

Нагадаємо, що рішенням Житомирської міської ради від 18 червня минулого року «Про впорядкування торгівлі на вулицях, площах та тротуарах міста» було заборонено торгівлю на вулицях, майданах і тротуарах, а також в місцях, не передбачених для торгівлі. З метою недопущення стихійної торгівлі та порушень чинного законодавства, представникам фермерських господарств міська влада запропонувала вільні торгові місця на ринках.

За результатами наради, з врахуванням побажань представників фермерських господарств було вирішено розпочати роботу з організації у Житомирі щотижневих ярмарків для виробників сільськогосподарської продукції.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2015 року на вулиці Небесної Сотні у Житомирі провели суботній ярмарок, на якому можна було придбати сільськогосподарську продукцію за цінами виробників.

Фото з сайту Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі