Влада

У Житомирській міській раді під час прес-конференції Демчик і Ткачук сперечалися про конкурс перевізників

6 July 2015, 20:04

 6 липня відбулась прес-конференція заступника Житомирського міського голови Євгенія Демчика з питань впровадження транспортної реформи. Під час прес-конференції член виконавчого комітету Дмитро Ткачук розповів про проведення конкурсу на визначення перевізників. За його словами під час проведення конкурсу були наявні ознаки корупції та фальсифікації.

«Моя позиція є наступною, що сьогодні той конкурс, який відбувся це був фарс абсолютний. З точки зору його організаторів і ті наведені мною аргументи багаточисельні, і позиції, висловлювання попередні людей відповідальних за це, організатора, голови конкурсної комітету, зокрема це заступник міського голови,  на сьогоднішній момент це Євген Демчик, передбачав, що результати конкурсу були якщо не завідомо відомі, то принаймні сплановані. І під час цього процесу робилося все можливе для того, щоб вони були реалізовані. Зокрема тези про те, що перевізники пішли на такий непростий договір, чітко говорять про те, що це була домовленість, що перевізники приймуть договір, який можливо для них не є таким зручним і вигідним, натомість вони отримають гарантовано перемогу на маршрутах. Отримають договір не на три роки, як то могло бути, а отримають на п'ять років, що давало б їм більшу впевненість в своїх позиціях перебування на ринку транспорту. І вся ота «вода» про реформи сьогодні є нічим іншим, як спробою відвести ключові акценти від проблеми наявності корупційних дій під час реалізації конкурсу на визначення перевізників», - зазначив член виконавчого комітету міськради Дмитро Ткачук.

Заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик запевняв, що ніяких фальсифікації не було. Натомість, він переконаний: деякі члени «народного виконкому» саботували проведення конкурсу.

«У будь-якому конкурсі є переможені і є переможці. Сьогодні. якщо розглядати в ракурсі питання переможців, то сьогодні в будь-якому випадку перемогли житомиряни і я це декларую. Тому що сьогодні ми отримали важіль, важіль контролю, важіль якості послуг, важіль сьогодні партнерів на п'ять років. Житомиряни сьогодні перемогли, вони отримали продукт, продукт контролю на п'ять років і контроль в безпеці перевезень. Це я гарантую. Так, у нас були проблеми в конкурсному комітеті, так, вісім годин перший конкурс (проходив). Так, можна сказати, були дискусії, були проблеми, але восьмигодинна робота де два з половиною роки жодного конкурсу не було проведено фактично в місті, а організовувати цей процес потрібно було. Зрозуміло, що були дискусії, зрозуміло що на цьому деякі представники конкурсного комітету будували політику, перетворювали в політику, тому моє завдання як головуючого конкурсного комітету була об'єктивно оглянути ті пропозиції, об'єктивно було в першу чергу з боку подачі заявок. Вислухати роботу робочого органу. Усі конверти були опечатані, запечатані з підписами перевізників. Тобто це теж так, відповідаючи на ті публікації хто то що то може куди то підкласти, все було відкрито, перед пресою відкрили конверти. Але при цьому всьому найголовніше напевно не це, а саме головне те, що всі ті проблеми, які були – їх озвучували і з цими проблемами конкурсна комісія визначалася як же бути далі. Незважаючи на той саботаж, я ще раз кажу, що перетворили конкурс в політику, те чого б я не хотів, ризики були не одержати сьогодні партнерів по пасажирським перевезенням, зрив договорів», - розповідає Євгеній Демчик.

Після тривалої дискусії заступник міського голови закликав громадськість проявляти ініціативу і брати участь у реформуванні транспортної системи міста.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі