Місто

В утепленому садочку №63 у Житомирі витрати енергоносіїв зменшаться на 65%, - Сергій Сухомлин

16 July 2015, 15:44

На базі дитячого садочку №63 проведено термомодернізацію за європейськими стандартам. Відтепер у дошкільному навчальному закладі вдасться зменшити витрати на енергоносії, а це значна економія міського бюджету.

Про це розповів перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

«По цьому садочку заплановано зменшення витрат енергоносіїв на рівні 65%. Це велика економія міського бюджету, перед усім. Так як фінансування дошкільних закладів з цього року повністю лежить на бюджеті міста», - розповів Сухомлин. 

Утеплення дошкільного навчального закладу відбулося за грантові кошти - це безповоротна фінансова допомога німецького фонду «GIZ». Загальна вартість проекту склала 3,1 млн. грн., за які вдалося утеплити стіни, підвал та дах, встановити вікна та індивідуальний тепловий пункт. А завдяки економії коштів, отриманій в результаті проведення тендеру, німецька сторона додатково виділила 516 тис. грн на геліосистему, яка забезпечуватиме заклад гарячою водою. 63 садочок - це лише початок, каже Сергій Сухомлин, вже за рік-півтора у місті планують провести утеплення всіх садочків та інших будівель соціальної сфери.

«У найближчі дні інвестиційний фонд НЕФКО визначить переможців тендеру і у цьому році ми плануємо провести утеплення 22 шкіл та садочків Житомира. Тобто, у цьому році ми даємо старт великому проекту по комплексному утепленню садочків та шкіл міста Житомира. Крім того, ми подали заявку на Європейський інвестиційний фонд на отримання пільгового кредиту під 1% річних на 30 років на утеплення 25 шкіл та садочків Житомира. Я думаю, що за рік-півтора ми зможемо утеплити абсолютно усі садочки міста Житомира і частину шкіл», - запевнив Сухомлин.

А поки у ДНЗ №63 проводять останні приготування до офіційного відкриття після проведення енергоефективної термореновації. За ініціативи Сергія Сухомлина, дитячі павільйони, побудовані ще за радянських часів, оформлять у стилі вуличного мистецтва представники об'єднання «ТБДЩ». Яскравий дитячий майданчик та тепла будівля садочку для маленьких житомирян забезпечуватимуть гарний настрій та комфорт.

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі