Політика

Від яких партій нинішні депутати спробують знову потрапити у Житомирську міську раду. Бліц-опитування

11 August 2015, 13:22

 Деякі депутати Житомирської міської ради нинішнього скликання спробують знову отримати мандат на місцевих виборах восени цього року і вже мають пропозиції від політичних партій, які готові їх підтримувати.

Нагадаємо, відповідно до нового закону в округах люди будуть обирати кандидатів від політичних партій, але переможець по округу зможе отримати мандат лише якщо його партія подолає 5% бар’єр на певній території.

Житомир.info провів бліц-опитування щодо майбутньої участі у виборах деяких депутатів міської ради, які 11 серпня прийшли на позачергову сесію. Задавали всім однакове питання: Чи будете балотуватися на наступних виборах і від якої партії?

Юрій Мойсеєв, депутат від округу №24, обирався від партії «Фронт змін»

- Вже три партії, які представлені в Верховній Раді, пропонували бути їхнім кандидатом. Я думаю, що це рейтингові партії. Я ще рішення не прийняв, але думаю, що найближчим часом вже прийму. Проаналізувавши певні якісь моменти думаю, що все ж таки буду працювати з «Солідарністю», з Блоком Петра Порошенка.

Сергій Мірошніков, пройшов по списку партії «Фронт змін»

- Не знаю, я це питання ще глибоко не вирішував. На минулих виборах я балотувався по мажоритарному округу і як мажоритарник я зайняв друге місце, але я був п’ятим у списку «Фронту змін» і автоматично зайшов (у міську раду). Партії з пропозиціями стати їхнім кандидатом вже приходили. Називати їх – не дуже коректно, приходили від трьох партій.

Олександр Величко, депутат від округу №14, обирався від «Української платформи»

- Звичайно, з командою «Громадянської позиції» плануємо йти на вибори. Будемо командою балотуватися в міську раду, можливо – в районну і обласну. Згідно нового закону, людина, яка перша в списку, вона не може бути кандидатом в жодному округу, тому якщо підтримають згори партійні і я буду першим номером, то очевидно, що в окрузі я вже не буду кандидатом. Я з «Громадянською позицією» був чотири роки назад і зараз буду з нею однозначно.

Олександр Радько, депутат від округу №9, обирався від ВО «Батьківщина»

- Звичайно буду балотуватися. Від «Народного фронту». Так сталося, що одне крило «Батьківщини» побачило стратегічний напрямок в підтримці Уряду. Я думаю, що зараз такий час, коли Уряду саме тяжко вирішувати всі державні питання, тому ми вважаємо своїм обов’язком підтримати в державі цей напрямок роботи.

Неля Ковалюк, пройшла по списку партії «Фронт змін»

- Якщо довірить команда і громада, то буду балотуватися, від «Солідарності» (Блок Петра Порошенка). По якому округу – в принципі ми це ще не вирішували. Найближчим часом це буде обговорюватися, тому що працювати потрібно, я бачу питання життєдіяльності людей з інвалідністю і дуже багато питань, які потрібно вирішувати.

Світлана Півоварова, депутат від округу №2, обиралася від партії «Рідне місто»

- Поки що у роздумах. Можливо буду балотуватися. Я спочатку відзвітуюся перед своїми виборцями, почую їхні побажання, чи «так», чи «ні», нехай вони оцінять мою роботу як депутата, все ж таки п’яте скликання в депутатах міської ради. Якщо вони мені дадуть таке схвалення, то піду. Від якої партії – поки що не знаю. Пропозиції є від нових партій, які не так давно створені, є пропозиція від «Опозиційного блоку», поки що думаю.

Валерій Онопрієнко, депутат від округу №21, обирався від Партії регіонів

- Я ще не прийняв рішення чи буду балотуватися, ще не визначився. Пропозиції від партій надходили, від всіх, крім двох партій – Блок Петра Порошенка та «Самопоміч».

Микола Савенко, пройшов по списку ВО «Батьківщина»

- Чи буду я балотуватися у міську раду – під великим знаком питання, але однозначно буду підтримувати одного з кандидатів.

Юрій Янушевич, депутат від округу №25, обирався від партії «Рідне місто»

- Почнеться виборча кампанія – ви все взнаєте, навіщо прискорювати події.

Як повідомляв Житомир.info, після виборів у Житомирській міській раді буде 42 депутата (зараз – 60, з яких 30 обрані по мажоритарних округах).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі